Nova vest
Fudbal

Petak, 04.04.2008.

14:21

Janković: Partizan pod pritiskom

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u subotu Partizanu (17.30h) u ključnoj utakmici prolećnog dela sezone Meridijan Superlige. Trener Aleksandar Janković izjavio je da bi njegova ekipa eventualnom pobedom prebacila pritisak na "večitog rivala".

"Pobedom bismo smanjili zaostatak za Partizanom na dva boda i taj pritisak da svaku utakmicu igramo pod imperativom pobede bi prebacili na 'večitog rivala'. Nama bi, s druge strane, pobeda dala krila", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

On je istakao da bi igra njegove ekipe na utakmici s kruševačkim Napretkom, koju su "crveno-beli" u sredu dobili sa ubedljivih 5:0, trebalo da bude model za sve naredne mečeve.

"Svako može da pogreši, ali je bitno da pristup bude pravi... U prošli 'večiti derbi' ušli smo sa šest bodova zaostatka, nad glavom nam je visilo i minus devet, ali smo pokazali da umemo da i u takvim situacijama odigramo kao treba... U ovaj duel ulazimo sa velikim samopouzdanjem."

Zvezda je prethodni duel sa Partizanom, prošlog meseca, dobila sa ubedljivih 4:1, ali je Janković naglasio da njegovi igrači moraju da zaborave tu utakmicu.

"Psihološka prednost je zbog poslednjih rezultata na našoj strani, ali u derbiju nema favorita. To jeste fraza, ali tačna", kazao je Janković i dodao da nema dilema oko sastava, koji ipak nije želeo da otkrije.

Kapiten Dejan Milovanović izjavio je da su svi u redovima "crveno-belih" svesni značaja duela sa Partizanom.

"Moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani, jer u derbiju jedna greška odlučuje. Neće biti lako, jer je Partizan pokazao da je kvalitetna ekipa. Pobedom nad Napretkom, ipak, vratili smo samopouzdanje", kazao je Milovanović.

Zvezda trenutno pet bodova zaostaje za Partizanom, koji bi u 133. "večiti derbi" mogao da uđe znatno oslabljen, pošto su neizvesni nastupi Žuke i Đorđa Lazića, dok u timu sigurno neće biti Nemanje Rnića i Lamina Dijare.

"Ne interesuje nas sastav Partizana. Gledamo samo nas, a za nas je i bolje da igraju u kompletnom sastavu", rekao je kapiten Zvezde, koja će verovatno igrati bez Nenada Jestrovića, a sigurno bez Nikole Trajkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve