Nova vest
Fudbal

Petak, 04.04.2008.

14:12

SJ: "Prekinuti sedmogodišnji post"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Partizana dočekuju u subotu (17.30h) Crvenu zvezdu u derbiju 24. kola Meridijan superlige u meču koji bi mogao da bude presudan u šampionskoj trci. Trener Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da razmišlja samo o pobedi i prekidu sedmogodišnjeg posta bez pobede nad Zvezdom kod kuće iako "crno-beli", s obzirom na 5 bodova viška, nemaju imperativ osvajanja sva tri boda u predstojećem meču.

Jokanović je istakao da je Partizan često prethodnih godina nadigrao rivala, ali da je na kraju, ipak, ostao bez pobede i da će na 133. "večitom derbiju" pokušati da dođe do tri boda na bilo koji način.

"Tražimo pobedu jer već sedam godina nismo trijumfovali nad Zvezdom na našem stadionu. Zvezdu smo mnogo puta do sada nadigrali, ali su oni često na kraju izlazili kao pobednici. Odigraćemo takmičarski i pokušati da dođemo do tri boda na bilo koji način", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana najverovatnije neće moći da računa na Brazilca Žuku i Đorđa Lazića, koji su povređeni:

"Znaćemo u petak popodne, posle testova, kakva je situacija sa Žukom i Lazićem. Sigurno je da Nemanja Rnić neće nastupiti, ali imamo 25 igrača i svako od njih zna svoje zadatke. Očekujem da oni koji istrče na teren pruže svoj maksimum".

Na pitanje da li zna za podatak da za "crno-bele" od 1995. godine nije sviran penal na "večitom" derbiju, Jokanović je rekao: "Ne želim da pričam o suđenju jer su mi zapretili kaznom".

Kapiten Partizana Stevan Jovetić rekao je da se uželeo fudbala i da veruje u uspeh.

"Sada sam spreman da dam 100 odsto na derbiju jer sam se stvarno uželeo fudbala. Praktično, odigrao sam samo dve utakmice ovog proleća i nisam dao gol, ali se ne opterećujem jer je najvažniji uspeh ekipe. Moramo da pružimo maksimum i uz pomoć navijača da stignemo do pobede", izjavio je Jovetić.

Fudbaleri Partizana poslednji put su na svom terenu savladali Crvenu zvezdu u proleće 2001. godine, kada je bilo 2:1 za "crno-bele". Ove sezone, u prvom derbiju koji je odigran na stadionu Partizana, bilo je 2:2, dok su u meču na Marakani "crveno-beli" zabeležili ubedljivu pobedu od 4:1.

Partizan trenutno zauzima prvu poziciju na tabeli Meridijan superlige sa 54 boda, pet više od Crvene zvezde.

Utakmica počinje u 17.30, a karte se prodaju na stadionu Partizana po ceni od 400 dinara za južnu i severnu tribinu, i 1.000 dinara za istočnu i zapadnu tribinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve