Održana komemoracija Rajku Mitiću

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Toplica Spasojević izjavio je danas da je Rajko Mitić ostavio model ponašanja i duh kojem teže nove generacije tog kluba. "Bio je prvi kapiten Zvezde, bio je u klubu od njegovog osnivanja. Bilo je i u klubu i u reprezentaciji atraktivnijih igrača, ali je Mitić bio najpopularniji", rekao je Spasojević na zajedničkoj komemorativnoj sednici kluba i Fudbalskog saveza Srbije u Beogradu.

Sednici na stadionu Crvene zvezde prisustvovali su mnogi fudbalski radnici iz domaćih klubova i saveza, ali i nekadašnji igrači, poštovaoci i navijači.

"Odlaskom Mitića, scenu napušta prva generacija Crvene zvezde, koja je postavila temelje kluba. Bio je primer ponašanja i uzorni kapiten. Njegovo ponašanje i duh su uzor kojima teže generacije. Na sledećoj sednici Upravnog odbora pronaći ćemo način da mu se odužimo", rekao je Spasojević.

Funkcioner Fudbalskog saveza Srbije Dušan Maravić opisao je Mitića kao čoveka "koga su voleli i kome su se divili".

Druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac rekao je posle sednice da je Mitić vredeo više nego sve ostale četiri zajedno.

"Mnogo sam kažnjavan, ali bio bih još više da nije bilo Mitića. Nikoga nisam slušao, ali me je on spustio na zemlju i usmeravao na pravi put. Ja, Dragan Džajić, Vladimir Petrović i Dragan Stojković ne vredimo zajedno koliko je Mitić vredeo", rekao je Šekularac.

Mitić je u Zvezdi bio od njenog osnivanja i proveo je 13 godina u klubu. Osvojio je pet domaćih titula. Bio je trener i selektor reprezentacije, sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 1968. godine.

Sahrana će se obaviti na Novom groblju u Beogradu u 12.30.