Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.03.2008.

18:37

Poginuo navijač Parme

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmica između Juventusa i Parme, u okviru 31. kola Serije A, otkazana je zbog smrti jednog navijača gostujućeg tima koji je preminuo nakon što ga je pregazio autobus. U incidentu, koji se desio oko 50 kilometara od Torina, na benzinskoj pumpi pored autoputa, navijač Parme je nastradao posle kratkog sukoba pristalica dva tima, a pregazio ga je autobus koji je prevozio navijače Juventusa iz unutrašnjosti.

Ipak, kako prenosi italijanska novinska agencija ANSA, u autobusu u trenutku incidenta nije bilo navijača torinskog kluba.

Odluka o odlaganju meča objavljena je na internet sajtovima oba kluba, a doneta je zbog poštovanja prema nastradalom navijaču Parme.

"S obzirom na ovaj tragičan događaj ne bi bilo ispravno da pošaljemo igrače na teren", navodi se u zajedničkom saopštenju Juventusa i Parme.

U trenutku incidenta kapije stadiona u Torinu su već bile otvorene, a navijači koji su se našli na tribinama napustili su stadion bez incidenata nakon saopštenja sa razglasa.

Svi nedeljni mečevi 31. kola Serije A počeli su uz minut ćutanja u znak poštovanja prema preminulom navijaču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve