Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.03.2008.

13:12

Džaja i Cvele se brane u utorak

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši funkcioneri "Crvene zvezde" Dragan Džajić i Vladimir Cvetković izneće u utorak, 1. aprila svoju odbranu pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu, povodom zahteva tužilaštva da se protiv njih proširi istraga.

Okružno tužilaštvo zahteva proširenje istrage protiv njih zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Zorana Njeguša u madridski "Atletiko".

Oni će biti privedeni u Palatu pravde na saslušanje iz Okružnog zatvora u Beogradu, u kome borave od 5. februara, kada su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Gorana Drulića u španski "Real saragosu".

O proširenju istrage odlučiće istražni sudija, pošto sasluša njihovu odbranu i razmotri priložene dokaze tužilaštva. Ukoliko se istražni sudija ne složi sa zahtevom za proširenje istrage, odluku o tome doneće vanraspravno krivično veće suda.

Njihovo saslušanje prvobitno je bilo zakazano za 20. mart, ali je moralo da se odloži pošto je predmet bio u Vrhovnom sudu Srbije koji je odlučivao o žalbama njihovih advokata na rešenje o produženju pritvora. Vrhovni sud je u petak potvrdio rešenje Okružnog suda da Džajić i Cvetković treba da ostanu u pritvoru, zbog mogućnosti uticanja na svedoke koji još nisu saslušani pred istražnim sudijom.

Pored Džajića i Cvetkovića, zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa Drulićevim transferom u pritvoru je i Miloš Marinković, protiv koga je tužilaštvo prošle sedmice zahtevalo dopunu istrage. Tužilaštvo zahteva da se Marinković, u okviru dopune istrage, pred istražnim sudijom suoči sa pojedinim svedocima.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara, a dva dana kasnije protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su, kao odgovorna lica fudbalskog kluba Crvena zvezda, od 4. jula 2001. do 15. marta 2002. godine, zloupotrebili službeni položaj i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 5,1 miliona evra, u transferu Drulića u "Real Saragosu".

Oni su osumnjičeni da su prilikom realizacije tog transfera zaključili ugovor kojim je predvidjeno da beogradskom klubu pripadne 27 miliona maraka na ime obeštećenja. Sumnja se da su posle toga lažno prikazali da 18 miliona maraka pripada Druliću i otvorili devizni račun u Komercijalnoj banci na njegovo ime, a bez njegovog znanja i odobrenja. Uplatu španskog kluba od 6.127.104 evra prebacili su na račun Crvene zvezde, a zatim su nalozima, falsifikujući Drulićev potpis, podizali novac u pomenutom iznosu i tako ostvarili protivpravnu imovinsku korist za sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve