Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.03.2008.

23:07

Srbija ubedljivo sa San Marinom

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Mladi reprezentativci Srbije ubedljivo su sa 5:0 u Servaljeu pobedili vršnjake iz San Marina u utakmici kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2009. u Švedskoj. "Orlići" su se učvrstili na drugom mestu na tabeli i sačuvali šanse da u završnici takmičenja preuzmu i prvo mesto. Srbija: Šaranov, Tomović (od 70. Vilotić), Obradović, Kačar, Rajković, Petković, Fejsa, Gulan (od 87. Perić), Babović, Đorđević, Pavlović.

"Orlići" su brzo rešili meč u San Marinu. Već u 14. minutu Đorđević je iskoristio dobar centaršut Petkovića sa leve strane i sa skoro same gol-crte poslao loptu u mrežu za 1:0.

Za samo dva minuta mladi reprezentativci su utrostručili prednost. Prvo je Petković u 27. minutu sa 20-22 metra sa leve strane snažnim udarcem savladao Alda Simonćinija, da bi samo minut kasnije Kačar, slično kao i Đorđević, sa gol-crte ubacio loptu u mrežu za 3:0.

Nemoćni domaćini već tada su se predali, a "Orlići" napravili pauzu do poluvremena. Odmah po izlasku iz svlačionice Babović je iskoristio dobar centaršut Petkovića i povećao na 4:0. Samo minut posle gola, Babović je još jednom bio u šansi, šutirao je glavom, međutim, zatresla se samo prečka.

Do kraja utakmice naš tim je napadao, ali je ipak viđen još samo jedan gol.

Tek u poslednjem minutu igre, Srbija je peti put zatresla mrežu protivnika. Petković, ubedljivo najbolji igrač meča, izveo je korner sa leve strane, a Đorđević još jednom bio na pravo mestu za 5:0.

Na kraju, zabeležena je ubedljiva pobeda, ali je, utisak je da je zbog opuštanja u drugom poluvremenu propuštena prilika da se do vrha napuni mreža San Marina.

Posle ove ubedljive pobede, "Orlići" su i dalje u konkurenciji za plasman u drugi krug kvalifikacija. Za siguran prolaz u baraž potrebna im je pobeda i u poslednjoj utakmici, protiv Mađarske, mada postoji i kalkulacija da kao drugoplasirani odu dalje upravo zbog dobre gol-razlike.

Zanimljivo je da je ovu utakmicu trebalo da sude Albanci, međutim, kako je UEFA suspendovala FS Albanije, u San Marino su doputovali arbitri iz Litvanije.

BELORUSIJA 7 5 1 1 15:5 16
SRBIJA 7 4 2 1 16:5 14
MAĐARSKA 6 3 0 3 9:5 9
LETONIJA 6 2 2 2 5:6 7
SAN MARINO 6 0 0 6 1:25 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve