Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.03.2008.

18:52

Ukrajina - Srbija 2:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Ukrajine 2:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kijevu. Pred oko osam hiljada gledalaca na stadionu Dinama strelci za domaćina bili su Ševčenko u 54. i Nazarenko u 58. minutu susreta. Selekcija Srbije je tokom prvog dela igrala solidno, ali je drugih 45 minuta donelo veliki pad u igri našeg tima, i Ukrajinci su zasluženo slavli.

Selektor Miroslav Đukić meč je počeo u sastavu Stojković – Rukavina, Vidić, Ivanović, Luković – Smiljanić, Stanković, Kuzmanović, Sulejmani – Žigić, Lazović. Iako je najavio tim sa samo jednim napadačem, Đukić je počeo sa tandemom Žigić – Lazović u navali.

U prvih 15 minuta domaći tim imao je blagu terensku inicijativu, ali najbolju priliku imala je reprezentacija Srbije. Žigić je u 13. minutu posle jednog kornera sa leve strane dobro šutirao glavom, ali je golman Ukrajine ipak zaustavio taj pokušaj.

Nakon početne inicijative Ukrajinaca prvo poluvreme proteklo je u izjednačenom meču, i uglavnom se igralo na sredini terena.

U 25. minutu Timoščuk je posle dobrog prodora šutirao po zemlji, ali je ipak slabu loptu Stojković ukrotio paradom.

U 27. minutu fudbaler Fjorentine Zdravko Kuzmanović sjajnim udarcem sa oko 25 metara umalo je doveo Srbiju do prednosti, ali je domaći čuvar mreže nekako izboksovao loptu.

Danko Lazović lako je mogao da dovede Srbiju do prednosti u 37. minutu. Napadač PSV-a promio je lopti na ivici kaznenog prostora sa desne strane, prebacio je na levu nogu i šutirao, ali je lopta za malo preletela prečku Kernoženka.

Dva minuta kasnije pokušao je Voronjin, ali ga je odličnim startom zaustavio član Čelsija Branislav Ivanović. U 42. minutu lopta se posle kornera i gužve u srcu šesnaesterca odbila do Smiljanića, ali je njegov pokušaj završio visoko preko gola.

Početkom drugog dela Golajdo je posle greške Rukavine dobio iznenadnu priliku, ali je Ivanović odlično intervenisao i tako otklonio opasnost. U 50. minutu Žigić jer bio u dobroj prilici u kaznenom prostoru Ukrajinaca, ali je njegov udarac sa desne strane završio pored gola.

Ukrajinci su poveli četiri minuta kasnije. Prvo je Timoščuk sjajno šutirao sa oko 25 metara, Stojković je izbacio loptu u korner, a posle udarca iz ugla i jednog odbitka najbolje su u kaznenom prostoru Srbije snašao Andrej Ševčenko, i somaćin je poveo u 54. minutu.

Domaći tim mnogo bolje je počeo drugi deo meča, i to je rezultiralo još jednim golom. U 58. minutu gol je postigao Nazarenko. Ponovo je to bio odbitak, ovoga puta posle centaršuta sa desne strane, a na loptu je natrčao Nazarenko i odličnim udarcem u Stojkovićev donji desni ugao duplirao prednost Ukrajine.

Domaći sastav je i posle vođstva od 2:0 nastavio sa napadima. Srpski tim ostavljao je Ukrajincima previše prostora za udarce sa distance, i Ševčenko je u 64. minutu umalo povisio na 3:0. Posle te šanse Đukić umesto Žigića ubacuje Sašu Ilića, i Srbija ostaje sa Jovanovićem u napadu.

Tri minuta kasnije selektor Srbije pravi još dve izmene. Kapitena Stankovića menja Boško Janković, a umesto Vidića na teren je ušao Nemanja Rnić.

U 70. minutu odbrana Srbije ponovo je dopustila previše prostora fudbalerima Ukrajine. Voronjin je pokušao udarcem sa oko 18 metara, a Stojković je odličnom intervancijom izbacio loptu u korner.

Do kraja meča Ukrajinci su imali još dve izgledne situacije, Srbija se nekako odbranila, i na kraju je ostalo 2:0.

Ukrajina - Srbija 2:0

Ukrajina: Kernoženko - Nesmašni, Čigrinski, Mandžuk, Dopilka - Timoščjuk, Golajdo (od 89. Vorobej), Gusev (od 55. Raj), Nazarenko - Voronjin (od 77. Milevski), Ševčenko (od 88. Glacki)
Srbija: Stojković - Rukavina, Ivanović, Vidić (od 73. Rnić), Luković - Smiljanić (od 83. Kovačević), Kuzmanović, Stanković (od 73. Janković), Sulejmani (od 83. Z. Tošić) - Žigić (od 69. Ilić), Lazović (od 46. Jovanović).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

273 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve