Hejtinga u Atletiko Madridu

Nina KolundžijaIzvor: B92, Tanjug Španija, Holandija
Podeli

Prvotimac Ajaksa i reprezentativac Holandije Džon Hejtinga saopštio je u utorak da je prihvatio ponudu madridskog Atletika da potpiše četvorogodišnji ugovor, koji bi tekao od juna ove godine. "Oduševljen sam. Mislim da je to fantastičan korak u mojoj karijeri, mada će mi užasno nedostajati Ajaks", rekao je 24-godišnji Hejtinga za holandski Telegraf.

Prema njegovim rečima, pregovori između njega i čelnika madridskog kluba su završeni, a sada Atletiko i Ajaks treba da dogovore iznos transfera.

"To neće biti problem, jer je otkupna klauzula u mom ugovoru deset miliona evra, a predstavnici Atletika su mi rekli da će to platiti", rekao je Hejtinga.

Hejtinga je ponikao u čuvenoj Ajaksovoj omladinskoj školi i za prvi tim je debitovao 2001. kao sedamnaestogodišnjak. Za reprezentaciju Holandije već je odigrao 32 utakmice.

"Odlaskom Hejtinge mnogo gubimo, ali razumemo njegovu želju da krene dalje i nećemo mu praviti probleme. On je uveren da je prerastao Ajaks i mada mislim da je mogao još sezonu-dve da igra u Amsterdamu, želim mu sve najbolje u Španiji", rekao je tehnički direktor Ajaksa Martin van Gel.

strana 1 od 2 idi na stranu