Benitez traži sastanak sa sudijama

Nina KolundžijaIzvor: B92, Beta Engleska
Podeli

Trener Liverpula Rafael Benitez zatražio je hitan sastanak sa čelnicima fudbalskih sudijskih organa u Engleskoj, posle isključenja Havijera Maskerana u meču sa Mančesterom Junajteom. Benitez je pobesneo što je argentinski internacionalac dobio drugi žuti karton u porazu od 3:0 od Junajteda jer je sudiju Stiva Beneta stalno zapitkivao zašto je njegov saigrač Fernando Tores dobio žuti karton.

Maskeranu je to bio drugi žuti, a prvi je dobio zbog grubog starta nad Polom Skolsom, posle čega je tokom ostatka prvog poluvremna protestovao zbog odluke sudije.

"Voleo bih da razgovaram sa Kitom Haketom jer je važno da pronađemo rešenje. U Liverpulu poštujemo igru, poštujemo pravila i poštujemo sudiju", rekao je Benitez.

Maskerano je odbio da izađe sa terena kada je dobio crveni karton, a Benitez jer morao da ga izvodi napolje. Igrač je posle utakmice insistirao na tvrdnji da je nepravedno isključen.

Maskerano će sada morati da propusti meč protiv gradskog rivala Evertona, ali bi suspenzija mogla da se produži ako Fudbalski savez Engleske odluči da mu produži kaznu.

"Važno je imati na umu da je Maskerano prvi igrač Liverpula koji je ove sezone isključen", rekao je Benitez.

strana 1 od 2 idi na stranu