Rapid dobio novog vlasnika

Nina KolundžijaIzvor: B92, Beta Rumunija
Podeli

Jordanski bogataš Fathi Taher kupio je rumunski fudbalski klub Rapid iz Bukurešta, prenela je u utorak rumunska televizija. Taker, koji već nekoliko godina posluje u Rumuniji i čija je imovina procenjena na 350 miliona dolara, kupio je 80 odsto akcija od dosadašnjeg vlasnika Đorđa Koposa. Kopos i Taher su bliski prijatelji, a o prodaji Rapida pričalo se već neko vreme, ali su obojica do sada negirali tu akciju, koja je zaključena u petak, ali je tek u utorak potvrđena.

Kopos je 16 godina bio vlasnik Rapida. On je kazao da je "sentimentalan" i da mu je bilo teško da se rastane od kluba koji mnogo voli, i da je zbog toga toliko odlagao završenje posla.

Kopos nije, međutim, objasnio zašto prodaje Rapid, ali mediji prenose da namerava da uloži novac u gradnju novog hotela u mreži, koju već poseduje. Imovina Đordja Koposa je procenjena na 700 miliona dolara.

Novi vlasnik izjavio je da će za predsednika kluba postaviti mladog uspešnog menadžera Konstantina Tomu, koji je predsednik administrativnog odbora kompanije za osiguranje Omniasig.

Taher je rekao i da će dodati jednog velikog trenera, pošto je prošle nedelje trener Rapida Mirčea Rednik podneo ostavku zbog loših rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu