Nova vest
Fudbal

Petak, 21.03.2008.

14:58

Đukić saopštio spisak za Ukrajinu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić saopštio je u petak na konferenciji za novinare u Beogradu, dva spiska igrača, za prijateljski meč sa Ukrajinom u Kijevu, ali i širi spisak fudbalera za OI u Pekingu. Na spisku seniora ima dosta novih igrača, jer za meč na stadionu "Valerij Lobanovski" u Kijevu konkurišu Aleksandar Kolarov igrač Lacija, Pavle Ninkov novi fudbaler Crvene zvezde,Aleksandar Lukovič, bek Udinezea, a povratnik u reprezentaciju je i Saša Ilić fudbaler Red Bula iz Salcburga.

U reprezentaciju je vraćen i golman Vladimir Stojković, a Đukić i dalje veruje i beku Partizana Nemanji Rniću koji je takodje na spisku 22 igrača.

"Ilić je ofanzivni fudbaler koji igra jednostavno, razigrava i može mnogo da nam donese, dok Milovanović i Kolarov nikada nisu bili sporni, sa njima sa sarađivao još u mladoj reprezentaciji", rekao je Đukić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Đukić nije želeo da komentariše nepozivanje odredjenih fudbalera, poput Mateje Kežmana i Marka Pantelića, nekada standardnih reprezentativaca.

Srpski selektor se, sa druge strane, složio da neigranje nekih reprezentativaca u svojim klubovima jeste problem za nacionalni tim.

"Voleo bih da svi standarno igraju u svojim klubovima, ali svejedno verujem u njih i verujem da mogu da nam doprinesu svojim kvalitetima", kazao je Đukić.

Đukić je naveo i da Milana Smiljanića, Zorana Tošića i Miralema Sulejmanija nije ustupio selektoru mlade srpske reprezentacije Slobodanu Krčmareviću, koji će istog dana igrati utakmicu sa San Marinom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zato što nema mnogo vremena za uigravanje tima.

"Prioritet je 'A' tim. Imamo samo još tri prijateljske utakmice za uigravanje, a onda počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje nam je krajnji cilj. Osim toga, rezultat je zbog samopouzdanja uvek bitan, čak i na prijateljskoj utakmici", kazao je selektor "orlova".

Đukić je, takodje, istakao da je spreman da zbog svojih odluka istrpi kritike javnosti.

"Polemika ulazi u opis mog radnog mesta. Mogao bih da idem linijom manjeg otpora, da se udvaram i vama (novinarima) i velikim klubovima. Radije ću, ipak, sada istrpeti kritike, ako to znači da ćemo se na kraju svi zajedno radovati", naveo je Đukić.

Selektor Srbije je prokomentarisao i situaciju u srpskom fudbalu, koji je ozbiljno uzdrman posle odlaska predsednika nacionalnog saveza Zvezdana Terzića, za kojim je policija raspisala potragu, hapšenja funkcionera pojedinih klubova i mnogih drugih korupcionaških afera.

"Bitno je samo da niko od igrača nije uhapšen. Mi srpskom fudbalu možemo da pomognemo samo na terenu i trudićemo se to da i učinimo", rekao je Đukić.

"Orlovi" će sa Ukrajinom igrati 26. marta u Kijevu. Narednu prijateljsku utakmicu igraće 24. maja u Dablinu sa Irskom, četiri dana kasnije će u Minhenu odmeriti snage sa Rusijom, a 31. maja u Gelzenkirhenu i sa Nemačkom.

Spisak igrača za meč sa Ukrajinom:

golmani: Vladimir Stojković (Sporting) i Radiša Ilić (OFK Beograd)

odbrambeni igrači: Antonio Rukavina (Borusija Dortmund), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Aleksandar Luković (Udineze), Duško Tošić (Verder), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Lacio), Nemanja Rnić (Partizan),

igrači sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Nenad Kovačević (Lans), Milan Smiljanić (Espanjol), Deajn Milovanović (Crvena zvezda), Saša Ilić (Salcburg), Zoran Tošić (Partizan), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Miralem Sulejmani (Herenven)

napadači: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Milan Jovanović (Standard), Boško Janković (Palermo).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve