Nova vest
Fudbal

Petak, 21.03.2008.

14:27

Benites napao Fergusona zbog sudija

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Menadžer Liverpula Rafael Benites napao je Ser Aleksa Fergusona zbog navodnog uticanja na sudiju Stiva Beneta pred meč u kojem Liverpul gostuje Mančester Juanjtedu. Ferguson je više puta izjavljivao kako bi Kristijano Ronaldo trebalo da uživa veću zaštitu kod sudija u predstojećoj utakmici. On insistira da će Portugalac, uz mnoge druge igrače, napustiti Premijer ligu zbog oštrog tretmana koji su viđeni "na više mečeva", od kojih je izdvojio poraz od Portsmuta. Ipak, Benites veruje da Ferguson samo manipuliše.

"Ferguson je pametan, to je svima jasno. Nakon teškog meča, pričao je o suđenju, da bi pred važnu utakmicu za vikend pričao o tome kako se mora zaštiti Ronaldo. Doduše, sudije imaju iskustva i znaju Fergusona, verujem da im je jasno da tretman mora biti isti za sve igrače na svim utakmicama. Uopšte me nije iznenadilo to što sam čuo od njega prošle nedelje, ali oba tima moraju ući u meč jednaki", izjavio je Benites.

Španac je uveren da Benet, koji će biti glavni sudija na derbiju u nedelju, neće biti pod Fergusonovim uticajem.

"Verujem da sudija ima iskustva i da je dovoljno jak da ne vidi takvu vrstu pritiska kao problem. Ferguson jeste pametan, ali mi nije jasno na šta je mislio kada je pričao o protekciji. Ako neko želi da zaštiti Kristijana Ronalda, onda treba da zaštiti i Fernanda Toresa i Stivena Džerarda, i sve druge dobre igrače", zaključio je Benites.ž

U sedam prvenstvenih mečeva sa Junajtedom pod vođstvom Benitesa, Liverpul nije pobedio nijednom. Izgubili su šest puta i jednom su igrali nerešeno, dok su jedinu pobedu ostvarili u FA kupu pre dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve