Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.03.2008.

15:30

Kvirija za razotkrivanje u sportu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Organizacija koja se zalaže za prava i afirmaciju osoba sa homoseksualnim opredeljenjem "Kvirija centar" uputila je apel svim sportskim radnicima u Srbiji, a pre svega fudbalerima, da ohrabre svoje igrače da priznaju da su naklonjeni istom polu. Apel "Kvirija centra" usledio je pošto je predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pozvao igrače da prekinu sa skrivanjem seksualne orijentacije.

"Kvirija centar" je apel uputila pre svega fudbalerima, koji su, prema saospstenju organizacije, najpopularniji sportisti.

"Pozivamo čelnike srpskog fudbala, pre svega Fudbalski savez Srbije, da se ugledaju na predsednika FIFA i učine sve da sportisti ne trpe diskriminaciju i odbacivanje samo na osnovu seksualne orijentacije", navodi se u saopštenju.

"Kvirija" je, takođe, srpske fudbalske klubove pozvala da se snažno suprotstave diskriminaciji na osnovu nacionalnosti, vere, rase i seksualnog opredeljenja.

"Za domaći fudbal se već godinama vezuju pojmovi: nasilje, nacionalizam, šovinizam, rasizam i homofobija. Čvrsto verujemo da će rukovodstva sportskih klubova imati dovoljno volje da dokažu da je sport plemenit i da podržava ideju zdravog duha, a ne mržnje i nasilja", dodaje se u saopštenju te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve