Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.03.2008.

12:55

Manćini ostaje trener Intera

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Trener italijanskog fudbalskog šampiona Intera Roberto Manćini promenio je ranije donetu odluku da napusti klupu milanskog tima na kraju sezone i rešio da i dalje predvodi ekipu u pokušaju da osvoji treću uzastopnu titulu nacionalnog prvaka, javljaju u četvrtak italijanski mediji.

43-godišnji Manćini je promenio odluku o napuštanju "nero-azurih" posle sastanka u sredu sa predsednikom kluba Masimom Moratijem, obećavši da će se fudbaleri Intera pod njegovima rukovodstvom "do posledneg minuta boriti za osvajanje treće uzastopne titule prvaka Italije", kao i da će se "svojski potruditi da pobede u Ligi šampiona sledeće sezone".

Pre ove odluke Manćini je tvrdio da napušta Inter u junu ove godine, tvrdeći da to nije uslovljeno eliminacijom od engleskog Liverpula u osmini finala Lige šampiona.

"Samo predsednik Morati, naši navijači i naši igrači mogu shvatiti kako izgleda primiti gol posle propuštenih prilika", rekao je Manćini posle revanš utakmice koju je njegov tim izgubio na svom stadionu rezultatom 1:0.

Morati, koji je za 14 godina u Interu promenio 11 trenera, istakao je posle konačnog dogovora sa Manćinijem da se "tim mora podići iz ove delikatne situacije" i dodao da je "trenerova obaveza da razgovara sa igračima i pronađe izlaz iz krize".

Manćini je šef stručnog štaba Intera postao u januaru 2004. godine. Na tabeli italijanskog šampionata, 11 kola pre kraja, Inter ima sedam bodova više od drugopolasirane Rome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve