Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.03.2008.

12:35

Fudbal se vraća u Čečeniju

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Utakmicama prvog kola sledećeg vikenda počinje fudbalski šampionat Rusije, a pored derbija između Zenita i Spartaka, najviše pažnje javnosti privukao je meč u glavnom gradu Čečenije Groznom između Tereka i Krila Sovjetov. Mala ruska republika na jugu zemlje još oseća posledice građanskih ratova iz sredine devedesetih godina prošlog veka, a duel Tereka i ekipe Krila Sovjetov prvi je prvoligaški duel u Groznom u poslednjih 14 godina.

"Možemo da garantujemo bezbednost svima koji dođu u Grozni. Situacija u našoj republici je bolja nego u ostalim delovima Rusije. Želimo da pokažemo tradicionalnu čečensku gostoljubivost", rekao je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov (na slici - desno).

Igranje prvoligaških mečeva u Groznom izazvalo je polemiku u ruskoj javnosti, ali trener Krila Sovjetov Leonid Slucki rekao je da nema ništa protiv odlaska u Čečeniju.

"Ako je fudbalski savez doneo odluku da Terek svoje mečeve igra u Groznom, onda bi tako trebalo i da bude. Nadam se samo da savez neće posle nekoliko nedelja promeniti svoju odluku, pa da mi budemo jedina ekipa koja je igrala u Čečeniji", istakao je Slucki.

Titulu prvaka Rusije brani Zenit iz Sankt Peterburga, a glavni konkurenti za naslov šampiona najverovatnije će mu biti moskovski timovi Spartak, CSKA i Lokomotiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve