Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.03.2008.

17:33

Terek domaćin posle 14 godina

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Fudbalski klub Terek iz čečenske prestonice Groznog, koji se ove sezone vratio u rusku prvu ligu, dobio je u sredu dozvolu Ruskog fudbalskog saveza da posle 14 godina prvenstvene utakmice kao domaćin igra na svom stadionu. Kadirov je istakao da je "Čečenija samo jedna od nekoliko ruskih republika, u kojoj ljudi žive mirno kao i u drugim delovima države".

Predsednik Tereka Ramzan Kadirov, koji obavlja i funkciju predsednika Čečenije, istakao je da je ovakva odluka čelnika ruskog saveza "divan poklon čečenskom narodu".

Terek, koji je 2004. godine osvojio ruski kup, od 1994. je sve takmičarske utakmice iz bezbednosnih razlioga igrao u Kislodavsku, gradu udaljenom preko 300 kilometara od Groznog.

Ruski fudbalski zvaničnici su izdali dozvolu Tereku da ugosti protivnike u Groznom nakon detaljne bezbednosne kontrole.

"Dokazali smo svima da nismo teroristi i da samo želimo da igramo fudbal pod istim okolnostima kao i drugi", rekao je Kadirov.

U prvom kolu novog ruskog šampionata Terek će dočekati ekipu Samare, a svim navijačima, pored besplatnog ulaza, obezbedjeno je 6.000 majica i oko 800 zastava u spomen žrtvama rata koji je devedesetih godina plamteo u ovom regionu.

Titulu prvaka Rusije brani Zenit iz Sankt Peterburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve