Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.03.2008.

14:49

Platini: O Španiji odlučuje FIFA

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Predsednik UEFA Mišel Platini izjavo je danas da je uveren da će Španija igrati na predstojećem prvenstvu Evrope, ali je dodao da će konačnu odluku o tome doneti FIFA, čija je to nadležnost. Predsednik FIFA Sep Blater pre dve sedemice je rekao da će reprezentacija Španije biti isključena sa prvenstva Evrope ukoliko vlada te države bude primorala nacionalnu fudbalski savez da održi izbore na proleće, umesto na jesen, kako je predviđeno statutom.

"Na to pitanje mogu da dam dva odgovora. Prvi je da je to problem koji mora da reši FIFA, jer je u koliziji sa njenim statutom. FIFA će o tome raspravljati na sednici Izvršnog odbora ove sedmice u Cirihu. Mogu, međutim, i da kažem da sam uveren da će sve biti u redu i da će Španija igrati na EURO 2008", rekao je Platini.

Vlada Španije naložila je svim nacionalnim federacijama čiji sportisti ne učestvuju na Olimpijskim igrama u Pekingu da izbore moraju da održe pre leta.

Predsednik Fudbalske federacije Španije Anhel Marija Viljar je to, međutim, odbio i izbore je, u skladu sa statutom, zakazao za 26. novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve