Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.03.2008.

13:25

Terzić podneo neopozivu ostavku

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić podneo je u sredu neopozivu ostavku na tu funkciju, saopšteno je u Fudbalskom savezu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nedavno je raspisalo potragu za Terzićem zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja, dok je bio predsednik OFK Beograda, prisvojio 1,1 milion maraka. Terzić se od početka februara nalazi u inostranstvu, a njegovu funkciju privremeno obavlja predsednik Partizana Tomislav Karadžić.

Tekst ostavke prenosimo u celosti:

ČLANOVIMA SKUPŠTINE FS SRBIJE
ČLANOVIMA IZVRŠNOG ODBORA FS SRBIJE
ČLANOVIMA ODBORA ZA HITNA PITANjA FS SRBIJE

Poštovani,

Zbog specifične situacije u kojoj sam se našao podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Ponosan sam na sve što sam uradio u dosadašnjoj karijeri - i kao igrač i kao direktor kluba i kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Koristim ovu priliku da se zahvalim svim svojim saradnicima na trogodišnjem radu, u kojem smo pokušali da izvršimo reformu srpskog fudbala i iskorenimo nasleđene negativnosti prošlih vremena. Zahvaljujem se stotinama hiljada članova fudbalske organizacije na čijem sam čelu bio do danas, uz želju da fudbalskoj Srbiji bude bolje.

S poštovanjem

Zvezdan Terzić

Odbor za hitna pitanja FSS zaseda u sredu uveče

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije zasedaće u sredu uveče i razmatrati ostavku Zvezdana Terzića.

Sastanak Odbora za hitna pitanja FSS je priprema za sednicu Izvršnog odbora FSS na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o tome da li će posle ostavke Terzića biti raspisani vanredni izbori, ili će biti imenovan vršilac dužnosti predsednika koji bi tu funkciju obavljao do kraja Terzićevog mandata.

Funkciju predsednika sada obavlja predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine i Partizana Tomislav Karadžić, ali je on poslednjih dana više puta ponovio da neće ostati na tom mestu.

Danas će biti održani i sastanci u svim regionalnim savezima, koji će svoje stavove izneti na sednici Izvršnog odbora FSS.

Sednica Izvršnog odbora FSS zakazana je za četvrtak u 12 sati, a biće održana u prostorijama nacionalnog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve