Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.03.2008.

01:54

Raulov 200. gol za pobedu Reala

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Espanjol 2:1, u 27. kolu španske Primere. Real je posle neočekivanog ispadanja iz Lige šampiona tokom nedelje protiv Katalonaca do pobede došao tek u 73. minutu 200. golom kapitena Raula u dresu madridskog kluba. U drugom meču dana Saragosa je na svojoj La Romaredi savladala Atletiko Madrid 2:1. Real sada ima osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, koja svoj meč 27. kola igra u nedelju protiv Viljareala na Kamp Nou.

U startnoj postavi gostiju našao se i bivši kapiten Partizana Milan Smiljanić koji je odigrao svih 90 minuta. Njegov Espanjol poveo je u 29. minutu, a strelac je bio Valdo Lopes koji se najbolje snašao posle nesporazuma Kasiljasa i Pepea. Portugalac je tako nastavio sa katastrofalnim greškama, posle isključenja na meču sa Romom u Ligi šampiona.

Real je izjednačio u 42. minutu golom Argentinca Gonzala Iguaina koji je na drugoj stativi sačekao dobar centaršut Marsela sa leve strane.

U 53. minutu Espanjol je mogao lako da dođe do nove prednsti, ali je lopta posle fenomenalnog udarca Smiljanića prošla nekoliko centimetara pored desne stative Kasiljasa. Kazna je stigla 20 minuta kasnje.

Raul je u jednom dobrom prodoru fauliran od strane Harkea, faul je očigledno bio van šesnaesterca, ali je sudija pokazao na belu tačku. Kapiten je preuzeo odgovornost, i sigurnim udarcem u desni ugao postavio konačnih 2:1. Do kraja meča crveni karton zaradio je Raul Tamudo zbog prigovora.

U duelu u Saragosi domaćin je slavio protiv Atletiko Madrida. Gosti su poveli u 25. minutu golom Simaa Sabrose, a izjednačio je Pablo Ibanjez autogolom u 34. minutu. Potpuni preokret kompletiran je 20 minuta pre kraja. Gol je postigao Diego Milito sa penala.

Rezultati 28. kola:

Real Madrid - Espanjol 2:1 (1:1)
(Iguain 43, Raul 73pen - Valdo 30)

Saragosa - Atletiko Madrid 2:1 (1:1)
(Ibanjez 33ag, Milito 73 - Sabrosa 25)

Nedelja:
Atletik Bilbao - Valjadolid
Majorka - Rekreativo
Osasuna - Almerija
Rasing - Betis
Mursija - Hetafe
Sevilja - Levante
Valensija - Deportivo
Barselona - Viljareal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve