Nova vest
Fudbal

Subota, 08.03.2008.

21:14

Ferguson: Engleske sudije su očajne

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson rekao je posle porazanjegove ekipe u četvrtfinalu FA Kupa da standardi suđenja u engleskom fudbalu nisu dobri. Ferguson se razbesneo pošto sudija Martin Etkinson na samom početku meča nije dosudio penal kada je igrač Portsmuta Silven Distan oborio Kristijana Ronalda.

"Utakmica je rešena odlukom da nam se ne dodeli penal. Portsmut je imao veliko samopouzdanje da izdrži zato što je znao da je sudija na njihovoj strani. Lasana Dijara je napravio osam ili devet faulova na meču", rekao je Ferguson posle utakmice.

"Moram da se složim sa Arsenom Vengerom, neko će biti ozbiljno povređen. Brinem se kada vidim kakav tretman ima Ronaldo", dodao je trener.

Ferguson je optužio šefa engleskih sudija Kita Heketa da "ne radi svoj posao kako treba" i dodao da se slaže sa ocenom predsednika FIFA Sepa Blatera da su sudije previše blage prema oštrim startovima.

"Kit Heket se nalazi na lepom i udobnom mestu... ne radi ništa, nimalo ne doprinosi suđenju u ovoj zemlji. Taj tip će ponovo suditi sledeće nedelje, bez problema. To je razočaravajuće", rekao je Ferguson.

Ser Aleks je ocenio da standardi suđenja u Engleskoj nisu dobri kao u Evropi i da sudije previše dozvoljavaju.

"Igrači kao što je Ronaldo bivaju faulirani, faulirani, faulirani i smuči vam se da to gledate", rekao je Ferguson.

Menadžer Junajteda je, međutim, dodao da njegovi igrači samo sebe mogu da krive za poraz, što je bila prva pobeda Portsmuta na Old Trafordu od 1957. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve