Nova vest
Fudbal

Subota, 08.03.2008.

16:54

Gold: Blaterova reakcija je sramna

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Birmingem Sitija Dejvid Gold žestoko je kritikovao predsednika FIFA Sepa Blatera zbog izjave date posle povrede hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve. Blater, koji je poznat po kontroverznim istupima i odlukama, rekao je da je šokantan način na koji je Eduardo napadnut i dodao da takvim startovima nema mesta u fudbalu. „Martin Tejlor je proizveden u državnog neprijatelja broj jedan. Potpuno je neprihvatljivo da Sep Blater daje takve izjave, a njegov istup svakako nije od pomoći“, rekao je Gold.

Blater je zatražio kaznu bez presedana za Tejlora.

„Takvi igrači ne treba da dobiju samo običnu kaznu, već treba da ostanu van fudbala dok ne shvate šta su uradili“, izjavio je predsednik FIFA.

Gold je stao u odbranu svog igrača i žestoko napao Blatera.

„Užasno je i zastrašujuće kada čovek na takvoj poziciji, na kakvoj je Blater, daje takve zapaljive izjave. Šta to govori ljudima iz Fudbalske asocijacije, da su nesposobni u određivanju kazni?“, upitao se Gold i dodao: „Tejlor će taj incident nositi na duši celog života, nemojte sumnjati u to. Dečko je upravo počeo da se oporavlja od šoka, a Euardo je počeo rehabilitaciju. Povratak te teme u centar pažnje nikome nije potreban“.

Kritiku na račun Blatera izneo je i menadžer Birmingema Aleks MekLiš.

„Čudi me da se Blater nije oglasio ranije, jer znam da voli da se petlja u sve. Ako bi pogledao šta se događalo u mečevima odigranim posle tog incidenta, shvatio bi da svakog dana treba suspendvati niz igrača. Ako ima vremena, može da dođe, pa ću mu pustiti niz takvih startova koje imam na snimku“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve