Nova vest
Fudbal

Subota, 08.03.2008.

16:33

Portsmut izbacio Junajted iz kupa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Portsmuta raspršili su nade Mančester Junajteda u osvajanje triple krune, izbacivši ih u četvrtfinalu FA kupa. Portsmut je na Old Trafordu pobedio rezultatom 1:0, pa će prvi put posle 1939. igrati na Vembliju, u polufinalu najstarijeg takmičenja na svetu. Jedini gol postigao je Suli Muntari iz penala u 78. minutu, pošto je Junajted ostao bez ijednog golmana i sa desetoricom igrača.

Mančester Junajted je bio daleko bolji rival, ali nije iskoristio brojne prilike – Evra je pogodio stativu, Karik je obišao golmana, ali mu je Distan izbio šut sa gol-linije. U još tri navrata gosti su sa same linije izbijali loptu, a Džejms je bio u odličnoj formi. Uz to, na samom početku meča Distan je očigledno oborio Ronalda u šesnaestercu, ali se sudija Atkinson nije oglasio.

Posle svih promašaja stigla je kazna – Baroš je primio loptu u šesnaestercu, a rezervni golman Tomaš Kuščak (zamenio van der Sara na poluvremenu) ga je srušio. Atkinson je isključio Poljaka, iako su iza njega bila dva fudbalera domaće ekipe. Rukavice je preuzeo Rio Ferdinand, ali nije imao šanse da zaustavi udarac reprezentativca Gane.

Hari Rednap je ranije izbacivao Mančester Junajted iz kupa sa ekipama Bornmuta (1984) i Vest Hema (2001), a ovog puta dobio je još jedan razlog za slavlje protiv jedinog od sebe starijeg menadžera u Premijer ligi. Bio je to prvi trijumf Portsmuta na Old trafordu posle 50 godina.

U večernjem terminu Barnsli dočekuje Čelsi. U nedelju su na programu preostala dva četvrtfinalna meča: Midlzbro – Kardif i Bristol Siti – Vest Hem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve