Nova vest
Fudbal

Subota, 08.03.2008.

13:54

Lipi na klupi Milana?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Milana Karlo Ančeloti biće prva žrtva eliminacije italijanskog giganta iz Lige šampiona, najavljuju lokalni mediji. Milan je posle poraza od Arsenala, na San Siru, sa 2:0, neuspešno završio pohod ka drugoj uzastopnoj tituli šampiona Evrope.

Nakon očajnog starta u Seriji A, "rosoneri" su već izgubili šansu da se bore za šampionsku titulu, pa će glavni cilj do kraja sezone biti četvrto mesto, koje vodi u sledeće izdanje Lige šampiona. Milan trenutno zauzima petu poziciju, sa 43 boda, 4 manje od četvrtoplasirane Fjorentine.

Glavni kandidat da nasledi Ančelotija na klupi Milana je proslavljeni stručnjak Marčelo Lipi, koji je bez angažmana od prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, na kojem je slavio predvodeći selekciju Italije, a do sada je odbio niz ponuda.

Ipak, kako prenosi "Corriere dello Sport", dolazak Lipija u Milan navodno je propao već na prvoj prepreci, nakon što je iskusni trener saopštio svoje uslove, i predao listu igrača koje bi želeo da vidi u dresu Milana. Među njima se nalaze Đanluiđi Bufon, Vićenco Jakinta, Mauro Kamoranezi, Rikardo Kvarežma i Đanluka Zambrota. Rukovodstvo Milana, međutim, smatra da bi dovođenje tih igrača bilo nepotrebno, naročito ukoliko klub ne izbori plasman u narednu Ligu šampiona.

Sa druge strane, Karlo Ančeloti povezan je sa prelaskom u Real Madrid, gde bi nasledio Bernda Šustera. Nemac je takođe na udaru medija nakon eliminacije Reala iz Lige šampiona. Poerd Ančelotija, kandidat za tu poziciju je i nekadašnji menadžer Čelsija Žoze Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve