Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.02.2008.

21:41

Barsa ušla u formu, poraz Reala

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Barselone deklasirali su Levante 5:1, u meču 25. kola španske Primere, i tako se primakli vodećem Realu na samo dva boda zaostatka, pošto su Madriđani u poslednjoj utakmici kola izgubili od Hetafea 1:0 na Bernabeu. U ostalim mečevima 25. kola igranim u nedelju Osasuna je pobedila Atletiko Madrid 3:1, Deportivo je bio bolji od Espanjola – 2:0, Viljareal je pobedio Bilbao u gostima 2:1, a duel Maljorka – Betis završen je bez pobednika.

Barselona, čini se, polako ulazi u formu u kojoj je bila pre dve godine kada je osvojila i prvenstvo i Ligu šampiona. Ekipa Franklina Rajkarda je tokom nedelje slavila u Glazgovu protiv Seltika u prvom meču osmine finala Lige šampiona, ali to im nije smetalo da napune mrežu poslednjeplasiranog tima u ligi.

U startnoj postavi ponovo je bio Rtonaldinjo, Anri je odmaran, a zablistao je Kamerunac Samjuel Eto.

Katalonci su poveli u 14. minutu. Gol je postigao Ćavi Hernandes posle akcije Inijeste i Etoa. Gosti iz Valensije uspevaju da izjednače na iznenađenje domaće publike. Zambrota je u kaznenom prostoru igrao rukom, sudija je pokazao na penal, a siguran iozvođač bio je Riga za 1:1.

Taj gol Levantea samo je razljutio domaće fudbalere koji su već do poluvremena povratili prednost. Strelac je Leo Mesi u 44. minutu posle sjajnog duplog pasa sa Ćavijem.

Drugih 45 minuta na Kamp Nou potpuno je pripalo Kameruncu Samjuelu Etou. On je u periodu od 56. do 87. minuta postigao het-trik, i tako došao do devet golova u samo sedam duela koliko je odigrao.

Real je porazom na svom terenu dozvolio prvom pratiocu da se potpuno uključi u borbu za titulu. Ekipa Bernda Šustera nalazi se u lošoj formi, i u poslednja četiri kola zabeležila je čak tri poraza. žSa druge strane, Hetafe je posle dva nerešena rezultata u nizu pobedio.

Domaći tim imao je inicijativu tokom većeg dela utakmice, ali se Hetafe znalački branio, i na kraju je pobedio zahvaljujući odličnom kontra napadu u 64. minutu. Naime, Van Nistelroj je postigao gol koji je opravdano poništen zbog ofsajda, a Hetafe je u nastavku akcije izveo sjajan napad koji je završio Uče Ikečukvu za 1:0.

Šuster je u nastavku pokušao uvođenjem Iguaina, Drentea i Soldada, ali su se gosti odbranili i uzeli važna tri boda.

Novo razočarenje priredio je Atletiko Madrid, koji je posle neočekivanog poraza u prošlom kolu od Atletik Bilbaa, ovoga puta lako savladan u Pamploni. Osasuna je već u četvrtom minutu vodila 2:0 posle golova Sole i supertalentovanog Karlosa Vele. Urugvajac Dijego Forlan smanjio je u 25. minutu, ali je Font 15 minuta pre kraja otklonio sve dileme i postavio konačnih 3:1.

Važnu pobedu u borbi za opstanak zabeležio je Deportivo protiv Espanjola. U timu iz Barselone nije bilo Milana Smiljanića koji je meč presedeo na klupi. Depor je oba gola postigao u prvom poluvremenu. Prvi je dao Argentinac Fabricio Koloćini u 18. minutu, a šest minuta kasnije Lafita je postavio konačnih 2:0.

Veliki preokret viđen je u Baskiji gde je domaći Bilbao prokockao vođstvo sa poluvremena protiv trećeplasiranog Viljareala. Gol za domaćina postigao je Ljorente u četvrtom minutu, a preokret su doneli Franko u 65. i Martinez autogolom sedam minuta pre kraja.

Tabela:

1. Real Madrid 56
2. Barcelona 54
3. Villarreal 46
4. Atletico de Madrid 41
5. Sevilla 39
6. Espanyol 39
7. Racing Santander 38
8. U.D Almeria 36
9. Valencia 35
10. Valladolid 31
11. Mallorca 30
12. Osasuna 29
13. Athletic Club 29
14. Getafe C.F 29
15. Zaragoza 29
16. Real Betis Balompié 29
17. Recreativo de Huelva 29
18. Deportivo de la Coruña 27
19. Real Murcia 23
20. Levante U.D 16

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve