Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.02.2008.

20:53

Pobede Blekburna i Aston Vile

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Aston Vile i Blekburna nastavili su pohod na mesta koja vode u Evropu, u mečevima 27. kola Premijer lige. Blekburn je pred svojim navijačima dobio lankaširski derbi sa Boltonom rezultatom 4:1, dok je Vila u Redingu ostvarila trijumf od 2:1. Jedanaest kola pre kraja Vila je šesta sa 47 bodova, koliko ima i četvrtoplasirani Liverpul, dok Blekburn na poziciji devet ima pet bodova manje. Reding je u zoni ispadanja, a Bolton je dva mesta i tri boda iznad „plavo-belih“.

Na Ivud Parku Blekburnu je trebalo dosta vremena i malo sudijske pomoći da slomi otpor Boltona, koji je izašao na teren u znatno izmenjenom sastavu u odnosu na „madridske heroje“, koji su tim uveli u osminu finala Kupa UEFA.

Roversi su poveli golom Benija MekKartija iz sumnjivog penala, Kevin Dejvis je izjednačio, a Južnoafrikanac je drugi penal dana (ovog puta regularan) iskoristio na polovini drugog poluvremena. Do kraja bilo je vremena da po gol daju Bentli i Pedersen.

Sumnjiv penal viđen je i u Redingu, ali ga Garet Beri nije iskoristio. Uprkos tome Vila je povela golom Ešlija Janga u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je neizvesnost otklonjena tek sedam minuta pre kraja, kada je precizan bio Marlon Hervud. Nešto utehe za Reding doneo je Niki Šori pogotkom iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.

U ponedeljak Mančester Siti dočekuje Everton, u ozbiljnom duelu za mesto u prvih šest, dok je duel Totenhema i Čelsija odložen za sredinu marta, zbog toga što su upravo te dve ekipe u nedelju igrale finale Karling kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve