Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.02.2008.

14:12

Karadžić: "Nema opoziva Terzića"

Izvor: MŠ ČŽ

Autor:MŠ ČŽ

Default images

U nedelju je održana vanredna sednica odbora za hitna pitanja u proširenom sastavu sa predstavnicima Zajednice prvoligaša, sudijske organizacije i predsednikom FK Crvena zvezda Toplicom Spasojevićem. Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji trenutno obavlja funkcije predsednika tog tela, sazvao je hitan sastanak.

"Imali smo sednicu odbora za hitna pitanja u proširenom sastavu sa predstavnicima Zajednice prvoligaša, sudijske organizacije i predsednikom FK Crvena zvezda Toplicom Spasojevićem. Opšta je konstatacija da ovaj tim ima kvalitet i mogućnost da fudbal vodi napred i sve poslove obavlja kako treba", rekao je Karadžić.

Predsednik fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić je na stručnom usavršavanju u SAD i nije prisustvovao tom sastanku.

"Centralno pitanje je povratak Terzića, da ne bi bilo problema sa mojim sukobom interesa. Dogovorili smo se da to traje 30 dana. Predsednik je mene ovlasto da obavljam taj posao, jer je ocenio da cu tom zadatku moći najbolje da odgovorim. Sada moramo da se okrenemo fudbalu. Imamo kvalitet i odsustvo predsednika neće biti problem. Dobro je što se predsednik Crvene zvezde uključio. Partizan i Zvezda su naši najveći klubovi i moraju da rade u interesu našeg fudbala", dodao je potpredsednik FSS.

Na zahtev predstavnika Crvene zvezde Karadžićev mandat je ograničen na 30 dana.

"Rekao sam da je vreme da se Zvezda uključi u rešavanje problema. Mi imamo i širu društvenu ulogu i na nama najodgovornijim ljudima je da ne zabadamo glavu u pesak. Samo tako i uz saradnju sa medijima, koji bi afirmativno pisali o dobrim stvarima, možemo da pomognemo fudbalu", rekao je predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević.

Novinari su pitali Karadžića šta će se desiti ukoliko se predsednik Terzić ne vrati u zemlju u narednih 30 dana.

"To je hipotetičko pitanje. Mi verujemo da će se vratiti", rekao je Tomislav Karadžić.

Pitanje opoziva je sve aktuelnije.

"Nema nijednog razloga da se on opozove. Najavio nam je da odlazi na školovanje u inostranstvo i još traje period u kojem je najavio da će biti odsutan. Zbog blokade institucija mi smo napravili ovakav potez", izjavio je Karadžić.

Generalni sekretar FSS pročitao je zaključke sa sastanka u kom su se svi prisutni izjaznili da prvenstvo Srbije mora da se nastavi kako je predviđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve