Nova vest
Fudbal

Petak, 22.02.2008.

13:30

Policija tukla navijače Boltona

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalski klub Bolton uložio je zvanični protest Evropskoj fudbalskoj uniji zbog načina na koji je španska policija tretirala navijače engleskog tima na revanš utakmici Kupa UEFA sa Atletiko Madridom u gostima. Meč dve ekipe završen je nerešeno bez golova, ali je Bolton uspeo da se plasira u osminu finala Kup UEFA, pošto je slavio na prvoj utakmici sa 1:0 u Engleskoj. Čelnici Boltona saopštili su da su njihovi navijači bili tučeni sa pendrecima bez povoda, i da je španska policija veoma agresivno reagovala.

"Saosećam sa svakim našim navijačem koji je povredjen u tuči, koja očigledno predstavlja prekomernu upotrebu sile španske policije. Klub će terati stvari do najvišeg nivoa i tražiće objašnjenje španskih vlasti", saopštio je predsednik Boltona Fil Gartsajd.

Bolton je dodao da će saradjivati sa policijom Okruga Mančestera i ambasadom Velike Britanije da skupe više podataka o incidentima, pre, za vreme i posle meča.

"Bolton je uložio zvanični protest UEFA i njenim bezbednosnim delegatima, koji su bili svedoci ponašanja lokalne policije. Klub smatra da je ponašanje madridske policije potpuno neprihvatljivo", navodi se u saopštenju Boltona.

Španska policija je prošle godine povredila nekoliko navijača Totenhema tokom utakmice Kupa UEFA sa Seviljom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve