Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2008.

21:48

Butorović podneo ostavku

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopštio je taj novosadski prvoligaš.

U saopštenju Vojvodine navodi se da je Butorović, koji je uhapšen prošle nedelje zbog sumnje da je namestio utakmicu Mladost -Vojvodina, podneo ostavku kako 'klub ne bi došao u nepovoljan položaj zbog novonastalih okolnosti'.

Butorovićeva pismena ostavka prihvaćena je jednoglasno na sednici Skupštine FK Vojvodina, koja je održana u utorak u Sportskom centru 'Vujadin Boškov' u Veterniku.

O održavanju te sednice Vojvodina nije prethodno obavestila javnost.

U saopštenju kluba navodi se da će datum održavanja Izborne skupštine biti saopšten do kraja meseca.

Butorović, funkcioner Vojvodine Milan Čabrić i fudbalske sudije Mihajlo Jeknić, Borislav Kašanski i Goran Kovačić, uhapšeni su 29. januara zbog osnovane sumnje da su primali i davali mito.

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Ankica Kurjački donela je rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih i zakazala saslušanje svedoka za 12. februar. Okružni sud u Novom Sadu ranije je saopštio da su osumnjičeni zadržani u pritvoru, zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Ratko Butorović, koji je vlasnik novosadskih hotela 'Park' i 'Leopold I', bio je na funkciji predsednika FK Vojvodina dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve