Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2008.

21:08

Pobede favorita u Aziji

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji timovi Azije imali su odličan start u kvalifikacijama za Svetski fudbalski kup 2010. godine u Južnoj Africi, pošto su Australija, Saudijska Arabija, Japan i Južna Koreja obezbedili ubedljive pobede.

Australija je već zaboravila na loš nastup na Azijskom kupu, pa je u Melburnu u prvoj grupi pobedila Katar sa 3:0, dok je u Rijadu u grupi pet Saudijska Arabija savladala Singapur sa 2:0.

Južna Koreja, azijski tim sa najviše nastupa na Svetskim šampionatima je savladao Turkmenistan sa 4:0, pa će, ukoliko nastavi tako, sigurno doći do sedmog uzastopnog nastupa na prvenstvima sveta. Japan je u Saitami savladao Tajland sa 4:1.

Trijumf Australiji doneli su igrač koji nastupaju u Evropi, a golove su postigli Džoš Kenedi i Karlsruea, Tim Kahil iz Evertona i mark Brešano iz Palerma. Duel protiv Katara pratilo je više od 50 hiljada navijača.

„Igrali smo dobro prvo poluvremen. Stvarali smo šanse i dali dobre golove. Nismo Kataru prepustili ni promil šanse. Veoma sam ponosan na igrače“, rekao je novi selektor Ozijevaca Pim Verbek.

Tajland nije imao previše prilika u snežnom Japanu, a ključni preokret dogodio se u drugom poluvremenu kada su domaćini postigli tri gola.

„Ovakvi mečevi nisu laki. Postići tri gola iz dogovorenih akcija je lepo, ali pitanje je da li ćemo takve prilike imati protiv jačih timova“, rekao je selektor Japana Takeši Okada, koji je drugi put na klupi te zemlje, pošto je prvi put pre deset godina odveo Japance na Svetski kup.

Uzbekistan koji traži prolaz na Svetski kup pobedio je u Bejrutu Liban golom Odila Ahmedova. Trostruki pobednik Azijskog kupa Iran petu utakmicu za redom nije uspeo da da gol, pa je bod odnela Sirija koji sa klupe predvodi nekadašnji osvajač Svetskog prvenstva Italijan Antonio Kabrini. Iran je prvi put od kada je preuzeo ulogu selektora te zemlje posmatrao dosadašnji prvi trener reprezentacije Srbije, Španac Havijer Klemente.

Irak je odigrao nerešeno u Dubaiju sa Kinom 1:1, dok je Bahrein pobedio Oman sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve