Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2008.

18:58

Remi Srbije i Makedonije

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Skoplju reprezentacije Makedonije i Srbije odigrale su nerešeno, bez pobednika, rezultatom 1:1. Gol za Srbiju postigao je Lazović u 43. minutu, a konačni rezultat postavio je Noveski u 58. minutu. Posle Makedonije, rivali Srbiji u prijateljskim utakmicama biće Ukrajina (26.mart), Republika Irska (24.maj), Rusija (28.maj) i Nemačka (31.maj). Na svim mečevima «Orlovi» će biti gosti.

Selektor Srbije Miroslav Djukić ukazao je na svom debiju šansu četvorici novajlija - golmanima Radiši Iliću i Damiru Kahrimanu, zatim Miralemu Sulejmaniju i Pavlu Ninkovu. Srbija je dobro počela meč i imala nekoliko prilika, a odbranu domaćina najčešće je "maltretirao" Lazović. U 26. minutu Zdravko Kuzmanović je prodro u šesnaesterac, a onda i pao, ali je dobio samo žuti karton zbog simuliranja.

Posle još jedne propuštene šanse Lazovića, Srbija je konačno povela u 44. minutu. Nikola Žigić primio je loptu na ivici šesnaesterca, a onda je prosledio na levu stranu, gde je Lazović zakačio poluvolejom iz prvog kontakta savladao golmana Petra Miloševskog.

Djukić je na poluvremenu zamenio Ilića Kahrimanom, a igra se malo umirila. Makedonija je u 58. minutu došla do izjednačenja. Posle izvedenog udarca sa oko 25 metara sa desne strane, Kahriman nije uspeo da izboksuje loptu, koja je došla do Noveskog u šesnaestercu. Defanzivac Makedonije samo je prosledio loptu u mrežu.

Srbija je pokušavala da postigne gol do kraja, ali bez uspeha. Kada je Djukić uveo Ninkova, "orlovi" su na terenu imali samo dvojicu igrača starijih od 24 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve