Remi Srbije i Makedonije

Izvor: B92, Beta Srbija, Makedonija
Podeli

U prijateljskoj fudbalskoj utakmici u Skoplju reprezentacije Makedonije i Srbije odigrale su nerešeno, bez pobednika, rezultatom 1:1. Gol za Srbiju postigao je Lazović u 43. minutu, a konačni rezultat postavio je Noveski u 58. minutu. Posle Makedonije, rivali Srbiji u prijateljskim utakmicama biće Ukrajina (26.mart), Republika Irska (24.maj), Rusija (28.maj) i Nemačka (31.maj). Na svim mečevima «Orlovi» će biti gosti.

Selektor Srbije Miroslav Djukić ukazao je na svom debiju šansu četvorici novajlija - golmanima Radiši Iliću i Damiru Kahrimanu, zatim Miralemu Sulejmaniju i Pavlu Ninkovu. Srbija je dobro počela meč i imala nekoliko prilika, a odbranu domaćina najčešće je "maltretirao" Lazović. U 26. minutu Zdravko Kuzmanović je prodro u šesnaesterac, a onda i pao, ali je dobio samo žuti karton zbog simuliranja.

Posle još jedne propuštene šanse Lazovića, Srbija je konačno povela u 44. minutu. Nikola Žigić primio je loptu na ivici šesnaesterca, a onda je prosledio na levu stranu, gde je Lazović zakačio poluvolejom iz prvog kontakta savladao golmana Petra Miloševskog.

Djukić je na poluvremenu zamenio Ilića Kahrimanom, a igra se malo umirila. Makedonija je u 58. minutu došla do izjednačenja. Posle izvedenog udarca sa oko 25 metara sa desne strane, Kahriman nije uspeo da izboksuje loptu, koja je došla do Noveskog u šesnaestercu. Defanzivac Makedonije samo je prosledio loptu u mrežu.

Srbija je pokušavala da postigne gol do kraja, ali bez uspeha. Kada je Djukić uveo Ninkova, "orlovi" su na terenu imali samo dvojicu igrača starijih od 24 godine.