Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2008.

18:17

Predstavljeni stadioni u Poljskoj

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Organizacioni komitet Evropskog prvenstva u Poljskoj 2012. godine predstavio je u sredu četiri stadiona na kome će se igrati mečevi, samo nekoliko dana pošto je Evropska fudbalska unija (UEFA) upozorila da pripreme kasne. Poljski ministar sporta Miroslav Dževjecki izrazio je očekivanje da će radovi na stadionima u Poznanju, Vroclavu i Gdanjsku biti završeni do kraja 2010. godine, dok će nacionalni stadion u Varšavi biti otvoren do sredine 2011.

Stadioni u Varšavi, Vroclavu i Gdanjsku biće izgrađeni od početka, dok će borilište u Poznanju biti temeljno renovirano.

Predsednik UEFA Mišel Platini upozorio je prošle nedelje Poljsku i koorganizatora Ukrajinu da moraju da izbegnu "kritične propuste" u projektovanju infrastrukture.

Ti komentari usledili su usred nedavnih nagađanja da bi UEFA mogla da skloni EP iz Poljske i Ukrajine zbog kašnjenja u organizaciji.

Poljski premijer Donald Tusk, predsednik Organizacionog komiteta, uverio je u sredu javnost da njegova vlada radi na kašnjenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve