Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.02.2008.

14:23

NS: Sudija naredila DNK analizu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Ankica Kurjački naredila je veštačenje materijalnih dokaza koji su oduzeti prilikom hapšenja predsednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina Ratka Butorovića i ostalih osumnjičenih za nameštanje utakmica. Sudija Kurjački je zatražila da se uradi DNK analiza novca za koji se osnovano sumnja da je korišten za podmićivanje sudija Mihajla Jeknića i Borislava Kašanskog kako bi namestili rezultat utakmice Meridijan Superlige između Mladosti iz Lučana i Vojvodine (0:1).

Pored tog zahteva, sudija Ankica Kurjački je tražila i veštačenje računara koji su oduzeti prilikom hapšenja Ratka Butorovića i ostalih osumnjičenih. Kako se navodi u saopštenju Okružnog suda, sudija Kurjački je donela rešenje o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih i zakazala saslušanje svedoka za 12. februar.

Rešenje o određivanju pritvora u odnosu na sve osumnjičene postalo je pravosnažno 4. februara, jer je žalba branioca direktora SC "Vujadin Boškov" Milana Čabrića na rešenje suda odbijena, a ostali osumnjičeni se na odluku sudije nisu ni žalili.

Okružni sud u Novom Sadu ranije je saopštio da su Butorović, Čabrić i fudbalske sudije Jeknić i Kašanski, kao i bivši sudija Goran Kovačić, koji su osumnjičeni za nameštanje utakmica, zadržani u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke.

U saopštenju se navodi da su Butorović i Čabrić privedeni zbog osnovane sumnje da su davali mito. Sudije Jeknić i Kašanski osumnjičeni su za primanje mita, dok se Kovačić tereti za davanje mita u pomaganju.

Butorović, Čabrić, Kovačić i Kašanski nisu pred istražnim sudijom Ankicom Kurjački priznali delo za koje su osumnjičeni, dok Jeknić iz zdravstvenih razloga nije želeo da iznosi svoju odbranu, navodi se u saopštenju.

Butorović i ostali osumnjičeni uhapšeni su 29. januara zbog sumnje da su "namestili" rezultat na utakmici 16. kola Meridijan Superlige između Mladosti iz Lučana i Vojvodine krajem prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve