Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.02.2008.

17:23

Drogba: ''Skandalozna odluka''

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Golgeter reprezentacije Obale Slonovače Didije Drogba trebalo je da bude izabran za najboljeg fudbalera Afrike 2007, ali je Afrička fudbalska konfederacija (CAF) promenila odluku u korist Frederika Kanutea, zbog odbijanja Drogbe da lično primi nagradu, preneli su u ponedeljak lokalni mediji tvrdnje portrparola reprezentacije Obale Slonovače.

"CAF je pozvala Drogbu uoči ceremonije proglašenja i obavestila ga da mora lično da primi nagradu u glavnom gradu Togoa, Lomeu, a da će u suprotnom ona otići u ruke Kanutea", rekao je portparol selekcije Obale Slonovače Žan Klod Dijakus.

Pošto Drogba nije otputovao u Togo, CAF je u subotu 2. februara za najboljeg fudbalera Afrike u 2007. proglasio igrača španskog prvoligaša i reprezentativca Malija, Kanutea.

Drogba je naknadno izjavio da je ova odluka CAF "skandalozna" i da on više ne želi da ga ubuduće kandiduju za najboljeg fudbalera Afrike.

"Ova odluka je skandalozna. Mogla je moja supruga da otputuje u Lome i primi nagradu umesto mene. Ta mogućnost mi nije dozvoljena", rekao je Drogba i dodao da on nije mogao lično da primi nagradu jer je u nedelju trebalo da igra u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Afrike protiv Gvineje.

Iako nezadovoljan raspletomn "trke" za najboljeg fudbalera Afrike, Drogba je čestitao Kanuteu na tituli.

"Kanute je potpuno zasluženo osvojio 'Zlatnu loptu'", rekao je Drogba.

Napadač Čelsija trenutno igra na Kupu afričkih nacija u Gani, gde se njegova reprezentacija plasirala u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve