Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.02.2008.

16:36

Janković: "Pružiću svima šansu"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Zvezde Aleksandar Janković održao je konferenciju za novinare uoči odlaska ekipe na poslednju fazu priprema na Kipru. Janković je istakao da će ekipa u sledeće dve nedelje odigrati veliki broj utakmica na kojima će svi igrači dobiti šansu da se nametnu.

Završili smo deo priprema gde smo radili na sticanju snage. Rezultat nam u Izraelu nije bio u prvom planu, ali i pored toga klub renomea Crvene zvezde sebi ne sme da dozvoli da primi pet golova na jednom meču, kao što je to bio slučaj protiv Spartaka. U duelu sa Dinamom taktički smo dobro odigrali prvih 70 minuta. Posle toga je došlo do pada koncentracije, kao rezultat nedostatka snage. Sistem takmičenja je bio takav da su pojedini igrači morali da igraju 90 minuta u periodu od 3 dana, što je veoma teško u ovoj fazi priprema. U Izraelu smo poslednjeg dana odradili težak trening. Isto ćemo učiniti i po dolasku na Kipar. Posle toga nam slede utakmice. Svaki igrač će imati zapaženu minutažu i ovo je period kada će se raditi na uigravanju ekipe pred start sezone“, izjavio je Janković.

U Aja Napu sa ostatkom ekipe neće putovati Bojan Miladinović i Goran Adamović. Ekipi će pridružiti omladinci Bojan Malinić i Vujadin Savić, kao i napadač iz Gane koji se nalazi na probi, Adokvaje Ado.

U Crvenoj zvezda je stalno postojala praksa da naši najtalentovaniji igrači odlaze sa ekipom na pripreme. To je prilika za njih da steknu dragoceno iskustvo, ali i za nas da vidimo koliko možemo da računamo na njih u budućnosti. Crvena zvezda ne sme da gubi najtalentovanije mlade igrače i ovo je šansa da i oni zaključe da imaju vrlo zapaženo mesto u našim budućim planovima. Ado je na probi i videćemo da li će zadovoljiti visoke kriterijume koji važe u Crvenoj zvezdi. Što se tiče dovođenja Karlosa, predstavnici kluba su upoznati sa mojim stavom, ali videćemo da li će doći do realizacije transfera”.

Crvena zvezda će na Kipru odigrati 8 prijateljskih utakmica. Prva je 7. februara protiv Đeonđama iz Koreje, dok je poslednja deset dana kasnije protiv bugarske Lokomotive

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve