Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.01.2008.

22:38

Kasperčak napustio klupu Senegala

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Henri Kasperčak nije više selektor fudbalske reprezentacije Senegala. On je ostavku podneo u ponedeljak, samo 24 časa posle poraza od selekcije Angole (1:3) u drugom kolu D grupe afričkog Kupa nacija, koji se održava u Gani. Nacionalni tim Senegala će u preostalom susretu u grupi, 31. januara protiv Južne Afrike, predvoditi dosadašnji Kasperčakov pomoćnik Lamine Ndijae.

"Zbog poraza od Angole uputio sam ostavku predsedniku senegalske fudbalske federacije i od danas nisam selektor nacionalne reprezentacije", izjavio je šezdesetjednogodišnji poljski stručnjak, koji je Senegalce vodio od maja 2006.

Kasperčak je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije Poljske na prvenstvu sveta 1974. godine u Nemačkoj, a kao trener je dugo radio na afričkom kontinentu, vodeći još državne ekipe Obale Slonovače, Tunisa i Malija.

Senegal je suočen sa eliminacijom na Kupu nacija pošto uoči poslednjeg kola D grupe ima samo jedan bod, tri manje od vodećih Tunisa i Angole koji se sastaju medjusobno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve