Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.01.2008.

21:25

KAN: Gana i Gvineja u četvrtfinalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentacija Gane, na radost cele nacije, uspela je da se plasira u četvrtfinale Kupa afričkih nacija koji se održava u toj državi. Gana je u poslednjem meču po grupama uspela da pobedi Maroko sa 2:0, a najveće zasluge za trijumf ima Majkl Esjen koji je postigao prvi i namestio drugi gol Saliju Muntariju. Drugo mesto u četvrtfinalu iz grupe A obezbedila je Gvineja, pa je tako Maroko drugi put za redom napustio Kup nacija posle takmičenja po grupama, jer je isti rezultat ostvario i pre dve godine u Egiptu.

Gana je stigla i do trećeg trijumfa na takmičenju posle pobeda nad Gvinejom od 3:1 i Namibijom od 1:0, a pobednike je pozdravilo 45.000 navijača na Ohene Đan stadionu.

Gana će u četvrtfinalu u Akri igrati naredne nedelje protiv drugoplasiranog tima grupe B.

Gvineja je prošla u četvrtfinale zahvaljujući remiju protiv Namibije 1:1. Ekipa zapadnoafričke države je završila na drugoj poziciji sa 5 osvojenih bodova i u četvrtfinalu u Sekondi će u nedelju igrati protiv prvoplasiranog tima grupe B, što će verovatno biti Obala Slonovače.

Sulejman Jula je doneo prednost Gvineji u 62. minutu, a Namibija je izjednačila 10 minuta pre kraja preko Brajana Brendela, kome je to bio drugi pogodak na šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve