Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.01.2008.

20:41

Umesto u Partizanu, Kufur u Ajaksu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Nekadašnji reprezentativac Gane Samjuel Kufur potpisao je šestomesečni ugovor, koji uključuje i opciju produžetka na još dve godine sa Ajaksom iz Amsterdama. 31-godišnji odbrambeni fudbaler prešao je u redove holandskog kluba bez obeštećenja odlukom njegovog dosadašnjeg tima Rome, kome je pristupio 2005. godine iz Bajerna. Reprezentativac Gane se prošle nedelje pominjao kao moguće pojačanje jesenjeg prvaka Meridijan Superlige Partizana, ali je ipak završio u Holandiji.

Kufur je evropsku karijeru počeo u Torinu 1992. godine. Već naredne je prešao u Bajern iz Minhena gde se zadržao 12 sezona i odigrao ukupno 208 utakmica. Posle dolaska u Romu, prethodne sezone je igrao kao pozajmljen igrač u Livornu.

Kufur je sa minhenskim Bajernom osvojio Ligu šampiona 2001. godine, a iste je postigao pobednički gol i bio proglašen za najboljeg igrača meča za titulu Interkontinentalnog prvaka.

Odbrambeni fudbaler Gane je prošle godine proglašen od strane Afričke fudbalske konfederacije za jednog od 30 najboljih fudbalera „Crnog kontinenta“ svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve