Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.12.2007.

18:22

Kaljari ponovo menja trenera

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukovodstvo italijanskog prvoligaša Kaljarija otpustilo je trenera Neda Sonetija, nekoliko dana posle ubedljivog poraza od Fiorentine, 5:1, u okviru 17. kola Serije A.

Soneti je u novembru po treći put preuzeo Kaljari, a redove trenutno poslednjeplasiranog kluba italijanskog šampionata trebalo je da napusti još prošle nedelje, kada je rukovodstvo Kaljarija saopštilo da će ga zameniti još jedan nekadašnji trener tog kluba Marko Đampaolo, ali je ovaj to javno odbio.

Soneti je nakon toga odlučio da se, ipak, vrati, ali je ubedljiv poraz od Fiorentine, čak jedanaesti ove sezone, bio previše za rukovodstvo kluba.

Soneti je prvobitno dobio otkaz na kraju prošle sezone, iako je uspeo da sačuva klub od ispadanja u Seriju B. Zamenio ga je upravo Đampaolo, da bi ga Soneti, u novom obrtu, zamenio u novembru. Kaljari je od njegovog (trećeg) dolaska na klupu osvojio samo jedan bod.

Za glavnog favorita da preuzme Kaljari proglašen je još jedan nekadašnji trener tog kluba David Balardini, koji ih je napustio 2005. godine, kada ga je zamenio, pogađate, Soneti.

Kaljari je trenutno na dnu tabele Serije A, sa 10 bodova, 3 manje od pretposlednje Ređine, uz učinak od 2 pobede, 4 remija i 11 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve