Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.12.2007.

22:17

PL: Arsenal gostuje Portsmutu

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Samo dan posle katoličkog Božića, u engleskoj se igraju mečevi 19. kola Premijer lige. U nedostatku velikih derbija, najzvučnija utakmica je duel u kojem se sastaju Portsmut i Arsenal. Mančester Junajted gostuje Sanderlendu, Čelsi dočekuje Aston Vilu, a Liverpul ne bi trebalo da ima mnogo problema na gostovanju Derbi Kauntiju. Jedini duel koji se igra u četvrtak je Mančester Siti – Blekburn.

Menadžer Portsmuta Hari Rednap mogao bi na teren da izvede isti tim koji je u proteklom kolu poražen na Enfildu 4:1. Jedini problem mogao bi da bude Stiven Dejvis koji ima blagu povredu mišića. Sa druge strane, ekipa Arsenala je uz dosta sreće slavila protiv Totenhema u prošlom kolu, a u meču sa Portsmutom u ekipi bi mogao da se nađe i Holanđanin Robin van Persi koji se oporavio od povrede.

Drugoplasirani Manečester Junajted imao je, slično kao i Arsenal, dosta sreće u pobedi nad Evertonom na Old Trafordu. Ekipi Aleksa Fergusona sledi neugodno gostovanje protiv protiv Sandrlenda. Ekipa koju trenira bivši kapiten Junajteda Roj Kin ulazi u duel bez povređenih igrača, dok bi na klupi gostiju mogao da se nađe Park Đi Sung posle dužeg vremena. U startnoj postavi biće verovatno i Rio Ferdinand posle pauze protiv Evertona, dok je golman Van der Sar još uvek povređen.

U duelu Čelsija i Aston Vile na golu "Plavaca" stajaće Portugalac Ilario, pošto se prvi čuvar mreže Petera Čeha povredio u meču sa Blekburnom. Avram Grant je tako dobio nove glavobolje, pošto zbog povreda u timu nisu Kapiten Džon Teri i najbolji igrač ekipe Didije Drogba. Martin O'Nil nema problema sa povredama, i njegov tim će na Stamford Bridžu pokušati da ponovi veliku pobedu nad Čelsijem iz prvog dela sezone.

Parovi 19. kola Permijer lige:

Čelsi – Aston Vila
Totenhem – Fulam
Vest Hem – Reding
Birmingem – Midlzbro
Derbi Kaunti – Liverpul
Everton - Bolton
Sandrlend – Mančester Junajted
Vigan – Njukastl
Portsmut – Arsenal

Četvrtak:
Mančester Siti – Blekburn

Tabela:

1. Arsenal 43
2. Manchester United 42
3. Chelsea 37
4. Manchester City 34
5. Liverpool 33
6. Everton 30
7. Portsmouth 30
8. Aston Villa 29
9. Newcastle United 26
10. Blackburn Rovers 26
11. West Ham 25
12. Reading 21
13. Tottenham Hotspur 18
14. Bolton Wanderers 17
15. Middlesbrough 17
16. Birmingham City 15
17. Fulham 14
18. Sunderland 14
19. Wigan Athletic 13
20. Derby County 7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve