Nova vest
Fudbal

Petak, 21.12.2007.

00:09

Janković u Zvezdi još godinu dana

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković postigao je dogovor sa rukovodstvom kluba oko potpisivanja jednogodišnjeg ugovora. Janković je postigao usmeni dogovor sa čelnim ljudima kluba iz Ljutice Bogdana i uskoro će i zvanično potpisati ugovor sa aktuelnim šampionom Meridian Superlige.

Pojedini mediji spekulisali su prethodnih nedelja da je rukovodstvo Crvene zvezde u potrazi za inostranim trenerom i da bi Janković mogao da bude samo privremeno rešenje. Ipak, uprava Crvene zvezde pružila je poverenje mladom stručnjaku, koji nakon preuzimanja funkcije prvog trenera nije potpisao nijedan zvaničan dokument.

"Treba mnogo toga da uradimo, pre svega da izvršimo selekciju igrača. Neki su već na transfer listi, neki će otići samo u slučaju dobrih ponuda. Znam na koga ne računam, ali treba da vidimo za koje igrače postoji interesovanje", kazao je agenciji Janković, koji je trenutno na Dojranskom jezeru, gde će polagati ispit za trenersku "pro" licencu.

Zvezdu je za sada napustio samo Aleksandar Trišović, koji će karijeru nastaviti u ukrajinskom Metalistu, a izvestan je i odlazak Nenada Jestrovića u Al Nasr iz Emirata.

Verovatno je, ipak, da će klub iz Ljutice Bogdana napustiti još nekoliko igrača, koji nisu uspeli da se dokažu u dresu "crveno-belih".

"Prioritet nam ostaje dovodjenje kvalitetnog napadača, pošto smo, posebno posle odlaska Jestrovića, deficitarni na toj poziciji", kazao je Janković.

Janković je došao na čelo stručnog štaba Crvene zvezde sredinom novembra, kada je zamenio Milorada Kosanovića.

Fudbaleri Zvezde su utakmicom u Bragi završili polusezonu, a početak priprema za prolećno deo sezone zakazan je za 11. januar. Janković je već najavio da će biti značajnih promena u igračkom kadru, koji trenutno broji čak 43 fudbalera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve