Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.12.2007.

19:44

Najbogatiji čovek V.B ulaže u KPR

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Porodica najbogatijeg čoveka u Britaniji, magnata u proizvodnji čelika Lakšmija Mitala kupila je danas 20 odsto deonica londonskog fudbalskog kluba Kvins Park Rendžers. Uprava kluba, koji su u novembru kupili predsednik Formule 1 Berni Eklston i šef tima Reno Flavio Brijatore, nije saopštila za koji je iznos prodato 20 odsto akcija.

Mitala će u Upravnom odboru kluba predstavljati njegov zet Amit Batija.

"Ulaganje porodice Mital u Kvins Park Rendžerse je veliki korak u daljem razvoju kluba i podržava nastojanje vlasnika deonica da se tim domogne Premijer lige u bliskoj budućnosti. Uložena sredstva pomoći će nam u finansiranju programa koji nam je potreban kako bi ostvarili taj cilj", navodi se u saopštenju engleskog kluba.

Nekadašnji fudbaler Luidji Di Kanio u oktobru je imenovan za trenera

Kvins Park Rendžersa, koji trenutno zauzima poslednje, 24. mesto u Čampionšip ligi, jedan rang ispod Premijer lige.

Batija je izjavio da, uprkos lošim rezultatima ekipe, veruje da klub ima dobru perspektivu.

"Mitali kao porodica vole sport i uživamo u engleskom fudbalu, i pored Bernija i Flavija možemo da unapredimo rezultate kluba, i da ostvarimo cilj, a to je plasman u Premijer ligu", rekao je Batija.

Magazin "Forbs" je u avgustu uvrstio Lakšmija Mitala na peto mesto liste najbogatijih ljudi na svetu, sa procenjenim bogatstvom od 22,3 milijarde evra. Vlasnik Čelsija Roman Avramovič nalazi se na 15. mestu liste najimućnijih.

Mital je 2004. godine kupio od Eklstona kuću u delu Londona, Kensingtonu, za sumu od 70.000.000 funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve