Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2007.

23:43

Pobede Arsenala i Totenhema u Kupu

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Posle Evertona plasman u polufinale liga kupa ostvarile su ekipe Totenhema i Arsenala iako su oba tima mečeve završile sa po deset igrača u polju. Četvrti učesnik završnice biće pobednik duela između Čelsija i Liverpula.

Totenhem je pobedio golovima Defoa u 5. i Malbranka u 83. minutu igre i pored toga što su od 21. minuta igrali bez isključenog Zokore.

Arsenal je slavio u Blekburnu posle produžetaka, takođe sa igračem manje.

Posle regularnog dela meča bilo je 2:2, a Arsenal je ispustio vođstvo od 2:0. Golove za "Topdžije" postigli su Diabi u 6. i Da Silva u 29. minutu. Sa dva gola u 42. i 60. minutu rezultat je izjednačio Roke Santa Kruz.

U produžetku Denilson je dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta na Dejvidu Danu. Problemi londonskog tima nastavili su se kada je u 10. minutu produžetka mladi Barazite doživeo tešku povredu.

U 14. minutu prvog produžetka Da Silva je postavio konačan rezultat 3:2.

Posle velikog pritiska domaćeg tima u drugom produžetku i nekoliko izglednih šansi, Arsenal je sačuvao vođstvo i prošao u polufinale Karling kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve