Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2007.

21:44

Neri Kastiljo na pozajmici u Sitiju

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Mančester Siti je u utorak ozvaničio jednogodišnju pozajmicu meksičkog napadača Nerija Kastilja iz Šahtjora. Kastiljo je u ukrajinski klub stigao letos iz grčkog Olimpijakosa za sumu od 15 miliona funti, ali nije uspeo da bude u startnoj postavi Šahtjora. Dvadesettrogodišnji igrač će se pridružiti saigračima u Mančesteru 1. januara. ''Nerijeva želja da se ostvari ovaj transfer je bila izuzetna- većinu iznosa za pozajmicu je platio sam'', izjavio je sportski direktor Sitija Alister Mekintoš.

''Ovo nam najbolje dokazuje koliko on želi da igra za Siti u Premijer Ligi.''

Menadžer Sitija Sven Erikson, koji je dovođen u vezu sa Kastiljom i pre nego što je Meksikanac stigao na pozajmicu, veoma se obradovao novom pojačanju.

''Svi u klubu su uzbuđeni oko dolasko novog mladog i afirmisanog igrača'', izjavio je Erikson.

Iako Siti zauzima odlično četvrto mesto na tabeli, nekolicina igrača dovedenih kao glavna pojačanja u letnjem prelaznom roku nisu uspeli da se dokažu.

Rolando Bjanki, koji je letos prešao u Siti iz Ređine za osam miliona funti, nije uspeo da uđe u prvu postavu, dok su Darius Vasel, Georgios Samaras i Emil Mpenza postigli samo tri gola.

Uprkos tome što se nije pokazao u Donjecku, Kastiljo u Englesku stiže sa impresivnom reputacijom iza sebe.

Na Kopa Amerika 2007. postigao je četiri gola za Meksiko, i tako im pomogao da se plasiraju u polufinale. U poslednjoj sezoni za Olimpijakos postigao je 12 golova u 25 utakmica, od toga tri gola u šest mečeva Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve