Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2007.

19:31

Liverpul poriče zabranu transfera

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Sportski direktor Liverpula Rik Peri odbacio je optužbe menadžera kluba Rafaela Benitesa da neće moći da vrši transfere u januarskom prelaznom roku. Engleski mediji su prošle nedelje naveli kako su suvlasnici Liverpula Džordž Žilet i Tom Hiks stavili zabranu Benitezu da dovodi nove igrače na Enfild u januaru, na šta je Peri izjavio za BBC: ''To je potpuna glupost.'' Ipak, verovatno je da će klub sačekati sledeću sezonu pre nego što realizuje transfer Havijera Maskerana, procenjen na 17 miliona funti.

Benites se sastao sa Hiksom i Žiletom u nedelju, nakon poraza Liverpula od Mančestera na Enfildu, da pregovara oko različtih stavova po pitanju politike transfera.

Sastanak je opisan kao ''prijateljski'', iako BBC Sport izveštava da su vlasnici naglasili Benitesu da svako sledeće neslaganje oko politike kluba mora ostati u tajnosti.

Menadžer je bio zadovoljan tokom sastanka, izjavivši: ''Trebalo je da r azjasnimo neke stvari, i drago mi je da se to desilo. Sastanak je bio veoma pozitivan. Razgovor je protekao u dobroj atmosferi , bilo nam je laskše da se vidimo, nego da nesuglasice rešavamo preko telefona. Dobili smo priliku da analiziramo čak i najmanje probleme, i sada možemo da gledamo napred.''

Pored nesuglasica oko transfera, Liverpul se u problemu našao i zbog cene novog stadiona, koji je u izgradnji. Peri je na konferenciji za štampu naveo da je cena projekta premašila 450 miliona funti, nakon što je izgradnja bila procenjena na 300 miliona. Kapacitet stadiona će verovatno morati da bude manji od prvobitno najavljenih 70 hiljada, a finalna odluka se očekuje početkom 2008.

Peri je takođe dodao da cena novog stadiona neće uticati na količinu novca za transfere.

''Za sad razmatramo dve opcije za novi stadion, koji će sigurno biti mnogo bolji u odnosu na Enfild, ali malo skromniji od prvobitne zamisli. Ne očekujemo nikakva odlaganja, tako da bi sve trebalo da bude gotovo do 2011'', zaključio je Peri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve