Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2007.

18:06

FSS: Selektor još uvek nepoznat

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Delegati Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na sednici nisu razgovarali o budućem selektoru srpske reprezentacije, ali je najčešće spominjani kandidat i dalje trener Partizana Miroslav Đukić.

"Ne mogu ništa konkretno da vam kažem, uskoro će sve biti poznato", rekao je Đukić novinarima po završetku sednice.

Predsednik Partizana Tomislav Karadžić, koji je i potpredsednik FSS, izjavio je da Đukić sam mora da odluči da li će trenersku karijeru nastaviti u reprezentaciji Srbije ili Partizanu.

"Moram prvo da se dogovorim sa predsednikom FSS Zvezdanom Terzićem. Niko ne želi da ošteti Partizan, ali nam je svima želja da reprezentacija bude zbrinuta. Đikić sam mora da donese odluku, koja bi trebalo da bude poznata do polovine sledeće nedelje", naveo je Karadžić.

Predsednik FSS Zvezdan Terzić izrazio je želju da se pre imenovanja selektora nacionalnog tima postavi i direktor mlade i "A" reprezentacije, koji bi trebalo da učestvuje u izboru šefa stručnog štaba "orlova".

"Novi selektor će u svakom slučaju biti poznat do sednice Izvršnog odbora FSS, 24. januara", kazao je Terzić.

Trenutno jedini kandidat za direktora reprezentacije je nekadašnji predsednik i sportski direktor Crvene zvezde Dragan Džajić, koji je novinarima rekao da još nije odlučio da li će prihvatiti ponudu.

"Neću odugovlačiti. Odluku ću saopštiti u narednih nekoliko dana", dodao je Džajić.

Terzić je dodao da će Stručni odbor FSS u četvrtak zasedati i predložiti nekoliko kandidata za selektora Srbije, mada Izvršni odbor ne mora da uvaži predlog članova tog tela.

"Stručni odbor će odrediti kriterijume koje će novi selektor morati da ispuni. Moje lično mišljenje je da on treba da bude domaći trener, jer ne znam kog bi stranca mogli da dovedemo, a da bude bolji od Havijera Klementea, čijim redom nismo bili zadovoljni", rekao je.

"Preko menadžera su nam se nudili Arigo Saki i Đovani Trapatoni, ali su oni u rangu Klementea, koji je radio za 380.000 evra godišnje. Saki i Trapatoni bi, međutim, koštali oko milion evra, što je minimum na koji bi oni pristali", dodao je Terzić.

Mediji su kao kandidate za budućeg selektora Srbije pominjali još mnogo imena, ali je Terzić istakao da konačnu odluku neće sam doneti, iako je prokomentarisao moguće naslednike Klementea.

"Đukić je definitivno doneo nešto novo u srpski fudbal. Iz Španije je doneo novu filozofiju. Siniša Mihajlović je takođe perspektiva Srbije, ali je nekada mnogo brz i prek. Ilija Petković mi je kao otac, a i doveo nas je na Svetsko prvenstvo 2006. godine", naveo je Terzić, ali i naglasio da je moguće da bude još kandidata.

"Moguće je da se na listi kandidata pojavi i Vladimir Vermezović ili Dragoslav Stepanović, koji se sam preporučio da bude selektor", naglasio je predsednik FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve