Nova vest
Fudbal

Petak, 14.12.2007.

22:51

Neslavan početak derbija u N. Sadu

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Meč Vojvodina – Crvena zvezda koji se igra u subotu, za neke je već počeo. Navijači Crvene zvezde, njih oko 15, nasrnuli su u petak šipkama na prostorije navijačke grupe “Firma”. Brojčano slabiji (5-6) domaćini, pokušali su da se odbrane, ali samo nekoliko trenutaka zatim zvezdaši su ubacili dve baklje i dva “topovska udara” u prostoriju u kojoj se prodaju navijački rekviziti novosadskog superligaša. Materijalna šteta je načinjena razbijen je izlog, vatra je oštetila deo stvari u prostoriji.

Prema nezvaničnim informacijama s lica mesta, jedna osoba je lakše povređena. Dnevnik piše da se, prema nazvaničnim informacijama, navijačka grupa “Delije” ogradila od incidenta i porekla bilo kakvu povezanost sa nemilim događajem .

Utakmica je na sastanku policije sa predstavnicima klubova, ranije, u petak proglašena mečom visokog rizika.

Na sastanku je dogovoreno da se kapije stadiona otvore u subotu u 11.30 časova. Gledaoci neće smeti da na stadion unose čvrste predmete (flaše, sitan novac, upaljači...). Vidno alkoholisani navijači takođe neće moći da prisustvuju utakmici. Služba obezbeđenja će izvršiti detaljan pretres, uz duplu kontrolu, svakog posetioca u cilju sprečavanja unošenja pirotehničkih sredstava.

Meču će prisustvovati opštinski javni tužilac sa tri pomoćnika, tako da će se eventualni prekršaji na licu mesta procesuirati.

Veliki problem za novosadske organe javnog reda i mira predstavljaće i košarkaška utakmica između Vojvodine i Partizana, koja se igra u subotu u 20.15 časova. Taj meč je prvobitno bio zakazan za 17 časova ali je početak pomeren da izbegao susret i verovatni sukob navijača iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve