Nova vest
Fudbal

Petak, 14.12.2007.

22:02

Poljaci čiste fudbal od mafije

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Sedamnaest poljskih fudbalera i sportskih radnika našli su se na sudu u petak zbog navodne umešanosti u nameštanje mečeva. Čak 100 ljudi privedeno je zbog sumnje da su bili umešanio u nedozvoljene radnje. Svi optuženi povezani su sa drugoligaškim klubom Arka Gdinja, a terete se za nuđenje ili primanje mita i veze sa organizovanom kriminalnom grupom.

Navodni vođa grupe je Rišard F. bi po poljskom zakonu mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do 10 godina, ukoliko bude proglašen krivim od strane suda u Vroclavu.

Privođen je prošle godine pod optužbom da je nameštao mečeve od 2000- 2006. godine i da je za to primio oko 130 hiljada dolara. Priznao je primanje mita i da je prisustvovao slučaju podmićivanja.

Ostalim optuženima preti kazna do pet godina zatvora.Islednici, koji na tom slučaju rade od 2005. godine, tvrde da je preko 400 domaćih mečeva bilo namešteno.

Prošle nedelje sud u Vroclavu je ukinio zatvorske kazne za 17 fudbalskih radnika koji su pre suđenja priznali krivicu. Njima je naređeno da vrate novac koji su primili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve