Nova vest
Fudbal

Petak, 14.12.2007.

20:56

MSL: Derbi u Novom Sadu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crvena zvezda će u subotu od 13 časova utakmicom protiv Vojvodine u Novom Sadu odigrati poslednji meč na domaćoj sceni u 2007. godini. Vremenske prilike nisu naklonjene odigravanju ove utakmice, ali prema rečima šefa stručnog štaba, Aleksandra Jankovića, ta činjenica ne utiče na ekipu.

„Može se reći da je ovo za nas normalna situacija i da ćemo prvi put kada se susretnemo sa normalnim terenima i vremenskim prilikama moći da kažemo da se nalazimo u neubičajenoj situaciji. Uslovi za normalnu igru odavno ne postoje i za nas to ne postoji kao stavka. Odluku o tome hoće li se utakmica igrati ne možemo da donesemo i mi se pripremamo kao da će se ona igrati“, kaže Janković i nastavlja:

„Imamo priliku da iz jedne turbulentne jeseni u kojoj je bilo mnogo potresa u ekipi i samom klubu izađemo na lep način. Pobedom bi se podigli skroz na rezultatskom i psihološkom planu i sa tri boda bi u dobrom raspoloženju otputovali u Portugal gde želimo da popravimo utisak u Evropi, a zatim bi otišli na zasluženi odmor“.

Janković ističe da ne bi valjalo da meč u Novom Sadu bude ključni za rasplet na kraju sezone.

„Za srpski fudbal ne bi bilo dobro da jedna utakmica na polovini sezone odredi dalji tok šampionata. Čak i ako izgubimo, a ja sam ubeđen da nećemo, prvenstvo neće biti odlučeno. Zato ova utakmica nije ključna po pitanju plasmana, ali je nama izuzetno bitna na rezultatskom i psihološkom planu. Bodovi iz Novog Sada bi bili prava nagrada za sve što smo uradili u poslednje vreme. Poštujemo Vojvodinu i odlično poznajemo njenu igru, ali mislim da ishod susreta zavisi isključivo od igre Crvene zvezde“.

U javnosti se i dalje provlači priča o potrebi da se angažuje napadač, a Janković na tu temu kaže.

„Pozicija napadača u timu je specifična jer se njegov učinak meri brojem postignutih golova. Ako ne postiže golove, jedan razlog bi mogao da bude taj što promašuje, a drugi razlog taj što ne ulazi u šanse za gol i to može da zabrinajva jer to znači da ceo tim negde ne odrađuje posao kako treba. Više volim da napadač uđe u šansu pa da promaši, kao što je bio slučaj sa Misdongardom protiv Borca. Međutim, on je svojim kretanjem, željom i energijom nameće u igri. Priča o pojačanjima, ali i o odlascima igrača će ipak ostati unutar kluba“.

Crvena zvezda će se Vojvodini suprotstaviti sutra bez Lukaša i Ibrahima Gaja. Portugalac će pauzirati zbog kartona, dok se Gaj još nije oporavio od povrede jagodične kosti. Zvezda će biti jača za prisustvo Nenada Milijaša, koji je u prethodna dva meča odslužio suspenziju zarađenu na meču sa Hajdukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve