Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.12.2007.

17:26

Teri želi da ostane kapiten

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Fudbaler Čelsija Džon Teri žarko želi da ostane kapiten reprezentacije Engleske, ali je izjavio da će prihvatiti i drugačiju odluku novog selektora. Štoperu londonskog kluba kapitensku traku oduzeli su članovi Izvršnog odbora Fudbalske asocijacije Engleske, zato što smatraju da njegovo ponašanje van terena ne priliči predvodniku tima. "Novi selektor može potpuno da promeni stvari. To je njegova odluka i poštovaću je", kaže Teri.

Teri je kapiten postao posle dolaska Stiva Meklarena na čelo Albiona, kada je zamenio Dejvida Bekama.

"Veoma bih voleo da zadržim traku i da stvari krenu da se odvijaju bolje. Želim da napravim Englesku uspešnom", dodaje 27-godišnji fudbaler.

Italjanski stručnjak Fabio Kapelo prihvatio je ponudu FA i postao selektor Engleske, a on se izjasnio protiv toga da napadač bude kapiten, što automatski isključuje Vejna Runija i Majkl Ovena.

"Tokom svoje karijere imao sam samo trojicu napadača kao kapitene ekipe – Van Bastena, Raula i Del Pjera. Teško je da centarfor bude lider zato što će sebični deo njegove duše kad-tad isplivati. Trener mora da stvori timsku disciplinu i da u okviru te discipline ostavi prostor za najbolje fudbalere da pokažu individualni kvalitet", izjavio je Kapelo.

Engleski nacionalni tim nije uspeo da se kvalifikuje za EP 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj, što je i izazvalo smenu selektora i buru oko kapitenskog mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve