Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.12.2007.

18:02

Stojković: "To su ideje umobolnih!"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Stojković kategorički je odbacio medijske navode o njegovoj umešanosti u izazivanje nereda na utakmici sa Hajdukom i saradnji sa organizovanim kriminalnim grupama. "Ne da sam iznenađen, nego sam frapiran, ogorčen i uvređen tim napisima, koji su apsolutno netačni. Ceo svoj život sam proveo u fudbalu i ne mogu da verujem da neko moje ime dovodi u kontekst sa tim zbivanjima", rekao je Stojković.

Stojković je, takođe, najavio da će zatražiti "debelo javno izvinjenje" dnevnog lista "Politika", koji ga je i doveo u vezu sa organizovanim kriminalom. On će u suprotnom verovatno tužiti "Politiku".

"To su gluposti, besmislice, ideje umobolnih osoba. Posebno kada se zna da sam se uvek borio protiv huligana i ostalih negativnih stvari u fudbalu i da nisam učestovao u radnjama koje bi mogle da me kompromituju", rekao je Stojković, koji se trenutno nalazi na Dojranskom jezeru u Makedoniji gde pohađa predavanja za dobijanje trenerske PRO licence.

"Politika" je, pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova, objavila da je Stojković umešan i u malverzacije u transferima fudbalera.

Glava figura u "veoma čudnim transferima", kako je izvor "Politike" naveo, navodno je bio i izvesni Dejan Stojanović 'Keka', ali je Stojković istakao da za vreme njegovog predsedničkog mandata taj čovek nije sarađivao sa Zvezdom.

Stojković je dodao da je Stojanovića upoznao na dan finalne utakmice srpskog Kupa sa OFK Beogradom u sezoni 2005/2006, ali da posle nije bio ni u kakvom kontaktu sa njim.

"Dragan Stojković nije sam prodavao igrače, već je svaki transfer odobrio i Upravni odbor Zvezde, a uvek smo dovodili i adekvatne zamene. Rezultati su kasnije pokazali da nismo grešili u procenama. Sva dokumentacija o transferima, u koje su bili uključeni i zvanični agenti FIFA, već je u aprilu predata policiji i tačno se zna ko je u njih bio uključen", naveo je Stojković.

Stojković je, prema izvorima "Politike", u saradnji sa generalnim sekretarom Zvezde Zoranom Damjanovićem pripremio navijače Zvezde za izazivanje nereda na nedeljnoj utakmici sa kulskim Hajdukom.

To je, navodno, učinjeno kako bi Stojković "poželeo dobrodošlicu" svom nasledniku na funkciji predsednika "crveno-belih" Toplici Spasojeviću.

"Prvi sam čestitao Spasojeviću na izboru za predsednika Zvezde. Da imam nešto protiv njega, ne bih ni dolazio", naveo je Stojković.

Stojković je, takođe, dodao i da niko iz policije za sada nije kontaktirao sa njim.

"Policija je i u aprilu kontrolisala poslovanje Crvene zvezde i od tada nam se niko nije javio. Veoma mi je drago što policija vrši istragu i što su uhapšeni huligani koji su u duelu sa Hajdukom napali policajca, jer će, nadam se, to dovesti do istine", naveo je nekadašnji predsednik Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve